Rižoto sa špinatom

Trebat će vam:

1 l temeljca (mesnog ili povrtnog)
1 žličica maslaca
1 luk
2 režnja češnjaka
400 g riže carnaroli ili arborio
3 dl suhog bijelog vina
2 jušne žlice svježe ribanog parmezana
30 dag špinata (narezan na široke rezance)
1 čajna žlica svežeg timijana
1 čajna žlica svježe sjeckanog peršina
sol, papar
malo maslinova ulja

Priprema:

U plitkoj posudi zagrijte malo ulja i maslac, dodajte luk i češnjak i pirjajte dok luk ne omekša. Dodajte rižu i kuhajte minutu, dvije te ulijte vino. Povremeno miješajte, a kad tekućina ispari i riža je upije, malo-pomalo dodajte temeljac. U međuvremenu, u drugoj posudi prodinstajte špinat. Kad omekša, umiješajte peršin i maknite ga s vatre. Kad riža bude gotova, al dente, umiješajte parmezan, popaprite i posolite prema ukusu i maknite s vatre te na kraju dodajte propirjan špinat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
01. svibanj 2025 07:19