OBOŽAVANJE MORSKIH PLODOVA

Salata od liganja

 Getty Images/iStockphoto
Danas ručamo lignje!

Trebat će vam:

500 g liganja
matovilac
radič
mladi luk
peršin
sol
papar
muškatni oraščić
aceto balsamico
sok 1 limuna
sol i papar
maslinovo ulje

Seafood salad in white bowl on wooden table
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Lignje očistite i ispecite na grill tavi na maslinovom ulju. Maknite sa strane i pustite da se ohlade. Izrežite ih na kolutove, a krakove na manje komade. Lisnatu salatu operite i natrgajte na manje komade. Matovilcu i radiču dodajte lignje. Narežite sitno mladi luk te dodajte i njega. U posebnu posudu pomiješajte malsinovo ulje, sok limuna, sol, papar, nasjeckani peršin, aceto i nariban prstohvat muškatnog oraščića. Sve dobro promiješajte i prelijte preko liganja i lisnate salate. Dobar tek!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 20:10