Salata od rikule, pršuta i bresaka

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 15 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 4 šake rikule
  • 8 šnite pršuta
  • 4 manje breskve
  • maslinovo ulje
  • aceto balsamico
  • žličica nasjeckanog svježeg ružmarina
  • tostirani pinjoli
  • papar

Priprema

1. korak

Narežite pršut po dužini na trakice. Pomiješajte ga s rikulom pa začinite maslinovim uljem i acetom balsamicom. Ogulite breskve i narežite ih na šnite debljine 2 cm. Stavite gril tavu na jaku vatru pa kad se dobro ugrije, na nju složite breskve. Kad ste breskve popržili na gril tavi s obje strane, dodajte ih u rikulu, sve pospite ružmarinom, tostiranim pinjolima te popaprite. Poslužite odmah, dok su breskve još tople.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:57