Sekeli gulaš

 Berislava Picek / HANZA MEDIA

• 1,5 kg svinjske lopatice

• 1 glavica kiselog kupusa

• 3 veće glavice luka

• 1 žlica svinjske masti

• 1/2 žlice klekovih bobica

• 4 lovorova lista

• mesni temeljac

• sol

• papar

Za sekeli gulaš pripremite veći, odnosno plići a širi lonac. Meso narežite na manje komade veličine zalogaja, a kupus na tanje trakice. Na masti dinstajte luk dok ne postane proziran i dok se takoreći ne raspadne, a zatim dodajte meso koje kratko popecite. Podlijte meso temeljcem ili vodom, no ne ulijevajte previše jer meso ne smije plivati u tekućini. U lonac stavite i lovor te klekove bobice. Tekućinu dolijevajte postupno dok meso, dinstajući se, ne omekša. Kada je meso na pola omekšalo, nakon otprilike 50-tak minuta dodajte narezani kupus. Dinstajte dok ne postane mekano i dok se sve lijepo ne spoji. Ako je potrebno, dolijte malo tekućine. Posolite i popaprite, no budite oprezni sa solju jer je kupus slan. Na kraju kuhanja u sekeli gulaš možete dodati vrhnje ili ga poslužiti zasebno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 21:13