Sladoled od pečene šljive i meda

 Berislava Picek / Hanza Media

Trebat će vam:

1 kg šljiva
2 čajne žličice svježe naribanog đumbira
250 g slatkog vrhnja (napravite čvrst šlag)
prstohvat soli
5-6 žlica meda (zasladite po želji)
1 vanilin šećer
malo zvjezdastog anisa
malo ruma po želji

Zagreb, 011014.
Jela sa djumbirom osmislila je i skuhala Vana Babic, urednica web-a dobrahrana.hr. 
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 °C. Šljivama maknite koštice pa ih usitnite. Pomiješajte ih s medom, zvjezdastim anisom i posipajte s vanilin šećerom. Pecite na 200 °C kojih 20 minuta dok ne postanu posve mekane. Potom ih pustite da se hlade najmanje dva sata. Tada ih stavite u blender, dodajte čvrsti šlag, prstohvat soli, malo ruma po želji i dvije čajne žličice đumbira. Miksajte dok smjesa ne bude jednolična i homogena. Kušajte, a zatim zasladite po želji. Smjesu stavite u plastičnu posudicu a zatim zamrznite preko noći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:59