RUČAK VIKENDOM

Slasne teleće šnicle punjene kajmakom najbolje se slažu uz brze pržene krumpiriće

 Berislava Picek/Cropix/
Recept za Karađorđeve šnicle s nama je podijelio chef Stefan Prelić iz Ježeve kućice

Trebat će vam:

300 g telećeg buta
80 g kajmaka
2 jaja
krušne mrvice
sol, papar
krumpir

Priprema:

Meso začiniti sa soli i paprom, zatim dobro istući dok ne postane vrlo tanko. Nakon toga napuniti kajmakom duž odreska. Sa strane blago preklopiti i sve urolati. Umutiti jaja i posoliti te odrezak uvaljati u oštro brašno, jaja i krušne mrvice. Peći 12 do 14 minuta u dubokom ulju na temperaturi od 180 stupnjeva. Krumpire skuhati i narezati na ploške, ispržiti u dubokom ulju i nakon toga poslužiti uz Karađorđevu šniclu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 14:00