SLASTICE

SLATKA PRIČA: Sacher torta

 Željko Grgić / HANZA MEDIA
Obiteljska slastičarnica u kojoj se kolači peku od jutra do mraka!

Biskvit:

200 g čokolade
100 g maslaca
14 g šećera
4 jaja
130 g oštrog brašna
20 g kakaa
8 g praška za pecivo

Zagreb, 290318.
Marticeva 6.
 Slasticarna Slatka prica.
Foto: Zeljko Grgic / CROPIX
Željko Grgić / HANZA MEDIA

Otopiti čokoladu i maslac te umiješati žumanjke. Bjelanjke i šećer miksati u snijeg, dodati čokoladu, maslac i žumanjke. Promiješati pa dodati brašno, kakao i prašak za pecivo. Peći 50 minuta na 160 °C.

Premaz:

400 g marmelade od marelice (po pola na svaki biskvit)

Hladno prerezati napola i premazati marmeladom. Čokoladna glazura - oko cijele torte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 13:08