DAJ NEŠTO SLATKO

SLATKI RECEPT DANA: Napravite nježnu pavlovu sa sezonskim trešnjama!

Trešnje briljiraju u ovom receptu!

Sastojci za kore:

6 bjelanjaka
250 g šećera u prahu
prstohvat soli
sok 1/2 limuna

Sastojci za kremu:

4 žumanjka
100 g šećera
70 ml mlijeka
1 vanilin šećer
200 g krem sira
300 ml vrhnja za šlag
3 listića želatine
700 g trešanja
50 g čokolade
200 ml vrhnja za šlag

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 110 °C. Bjelanjke i prstohvat soli miksajte u čvrsti snijeg, dodajte šećer u prahu i limunov sok i nastavite miksati. Dobiveni snijeg stavite u slastičarsku vrećicu i špricajte na masni papir da dobijete 3 kore. Stavite u pećnicu i sušite oko 90 minuta. Namočite želatinu u hladnu vodu. U međuvremenu žumanjke, šećer, vanilin šećer i mlijeko pjenasto tucite na pari do 82 °C, ocijedite želatinu i dodajte u vruću kremu. Maknite s vatre, miješajte da se želatina otopi, umiješajte krem sir, pustite da se ohladi na sobnu temperaturu. Kad se krema ohladi, umiješajte srednje tučeno slatko vrhnje. Trešnje operite i izvadite koštice (ostavite nekoliko za ukras). Koru stavite na pladanj za tortu, premažite kremom, poslažite na kremu pola trešanja, opet premažite s malo kreme, stavite drugu koru, sve ponovite, poklopite trećom korom i premažite preostalom kremom. Istucite 200 ml vrhnja za šlag i premažite cijelu tortu. Ukrasite trešnjama i struganom čokoladom, odložite u hladnjak do posluživanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:43