Špacle s tikvicama

Zagreb, 010714.
Jela od tikvica, osmislila i pripremila Mateja Domitrovic urednica u Dobroj hrani. Jela su od juhe, rizota, tjestenine, svjeze tikvice na salatu, ukiseljene tikvice, razne vrste pecih u pecnici sa zacinima i varivo od tikvica.
Na fotografiji: Specle u umaku od tikvica.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Sastojci:

500 g špacli
2 srednje tikvice
2 češnja češnjaka
1 šalica vrhnja za kuhanje
2 žlice sjeckanog peršinova lista
1 žlica sjeckanog svježeg bosiljka
malo timijana
1 žličica kurkume
maslinovo ulje
maslac
sol
papar

Zagreb, 010714.
Jela od tikvica, osmislila i pripremila Mateja Domitrovic urednica u Dobroj hrani. Jela su od juhe, rizota, tjestenine, svjeze tikvice na salatu, ukiseljene tikvice, razne vrste pecih u pecnici sa zacinima i varivo od tikvica.
Na fotografiji: Specle u umaku od tikvica.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA
 

Tikvice izrežite na manje komade pa ih popržite kratko na maslinovu ulju. Dodajte češnjak, peršinov list i timijan, a nakon minutu, dvije ulijte vrhnje. Promiješajte ostavite još kratko na vatri pa posolite, popaprite, dodajte kurkumu i na kraju bosiljak. Špacle skuhajte u kipućoj posoljenoj vodi pa ih potom kratko popržite na otprilike žlici maslaca. Prelijte špacle pripremljenim umakom.

Iz drugih medija

Izdvajamo