Špageti s tikvicama i pestom genovese

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 20 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 500 g špageta
  • 2 tikvice
  • maslinovo ulje
  • sol, papar
  • Za pesto genovese:
  • 40 g listića svježeg bosiljka
  • 50 g pinjola (jeftinija verzija je s tostiranim bademima)
  • 80 g naribanog parmezana
  • 3 režnja češnjaka
  • 100 ml maslinova ulja
  • sol

Priprema

1. korak

Pesto možete raditi na klasičan način u mužaru, ali brže će biti s električnom sjeckalicom ili štapnim mikserom: u posudu stavite bosiljak, pinjole, sir, narezani češnjak i pola količine maslinova ulja. Mješavinu usitnite, a zatim dodajte ostatak ulja, sol i još kratko miksajte.

2. korak

Operite tikvice. Narežite ih na kriške, pa svaku krišku na četvrtine. Dinstajte ih na maslinovu ulju dok ne postanu mekane. Posolite, popaprite. U slanoj vodi skuhajte špagete al dente. Ocijedite ih i isperite hladnom vodom. Pomiješajte ih s pestom i tikvicama. Prije posluživanja ukrasite listićima bosiljka.

Savjet: umjesto špageta možete uzeti neku drugu tjesteninu. Pesto će biti ukusniji ako uzmete 40 g parmezana i 40 g naribanog Pecorino sira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 19:17