SLATKO I KREMASTO

DAJ MI NEŠTO SLATKO: Meringa tart za kremasti nastavak vikenda!

 Neja Markičević / Hanza Media
Rastu nam zazubice!

Za tijesto:

450 g glatkog brašna
250 g maslaca
2 jaja
limunova korica
300 g šećera u prahu

Krema:

5 žumanjaka
2 jaja
1 korica limuna
100 ml soka od limuna
100 g šećera
100 g maslaca

Zagreb, 260916. 
Kremaste torte i kolaci slasticarne Magnolia.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / Hanza Media

Priprema:

Izradite jaja sa šećerom, a zatim dodajte maslac i brašno pa zamijesite tijesto. Oblikujte kuglu, a zatim omotajte folijom i pustite da odmori kojih sat vremena u hladnjaku. U međuvremenu napravite kremu. Na laganoj vatri zakuhajte sastojke za kremu pa kontinuirano miješajte dok se ne stisne. Tijesto stavite u kalup za pečenje, a zatim prelijte kremom. Pecite na 200 °C oko 20 minuta. U međuvremenu istucite čvrsti snijeg, a za dodatni sjaj dodajte i dvije žlice šećera. Rasporedite po kremi pa zapecite sve još desetak minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:50