USUSRET USKRSU

Teleće pečenje

 Getty Images/iStockphoto
I, naravno, dvadesetak minuta prije kraja otklopite posudu da se povrće zapeče i meso dobije još ljepšu boju.

Trebat će vam:

1,5 - 2 kg teletine
4 mlada luka
5 manjih mrkvi
1 glavica češnjaka
sol
papar
1,5 dl bijelog vina

Roast lamb leg with vegetables and fresh herbs in blue casserole bowl on rustic wooden background, top view
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Teletinu posoliti i malo popapriti. Nauljiti posudu za pečenje i pokapati i meso pa ga peći desetak minuta na 220 ºC. Smanjiti temperaturu pećnice na 150 ºC, podliti vinom i 1 dl vode ili, još bolje, s mesnim temeljcem te dodati prerezanu glavicu češnjaka koja će dati aromu. Peći poklopljeno na laganom još oko dva sata. Nekih 45 minuta prije nego što je gotovo dodati opranu mrkvu u komadu te mladi luk, a ako želite, uokolo poslažite i krumpir ili servirajte teletinu uz pire krumpir i prelijte ga umakom od pečenja. Tijekom pečenja podlijte ako je potrebno s još malo temeljca ili vode. I, naravno, dvadesetak minuta prije kraja otklopite posudu da se povrće zapeče i meso dobije još ljepšu boju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 04:21