BRZI RECEPTI

Tjestenina s mladim graškom

Pasta primavera on a vintage plates on wooden background.
Getty Images/iStockphoto

Gotovo za 20 minuta!

Trebat će vam:

500 g tjestenine
250 g graška
100 g mahuna
100 g cherry rajčica
2 žlice maslinova ulja
vrećica sira ribanca
2-3 žlice vrhnja za kuhanje
sol, papar
nekoliko listića svježeg bosiljka

Pasta primavera on a vintage plates on wooden background.
Getty Images/iStockphoto
 

Priprema:

Očistite grašak i kratko ga prokuhajte u slanoj vodi. Prokuhajte i mahune. Cherry rajčice operite i prepolovite. Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi, prema uputi proizvođača. U tavici zagrijte maslinovo ulje, stavite rajčicu da malo pusti sokove, dodajte grašak i mahune, dodajte vrhnje te nekoliko žlica vode od kuhanja tjestenine i promiješajte. U mješavinu povrća dodajte tjesteninu, prema želji popaprite i prije posluživanja posipajte ribanim sirom.

Iz drugih medija

Izdvajamo