VOLIMO JAGODE

Torta bez pečenja s jagodama

 Getty Images/iStockphoto
JAGODE NA SLANO!

Za podlogu:

200 g digestiv keksa
100 g maslaca

Za kremu:

500 g krem sira
150 g šećera u prahu
2 žličice ekstrakta vanilije
6 listova želatine
250 ml slatkog vrhnja

Za preljev:

250 g jagoda
60 g šećer
6 žlica vode
2 žličice škrobnog brašna

Strawberry crape cake  top view on wooden with copy space
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Kekse samljeite, dodjte otopljeni maslac pa smjesu utisnite na dno kalupa. Pustite da se ohladi. U međuvremenu pomiješajte sir sa šećerom u prahu i ekstraktom vanilije. Natrgajte listiće želatine i stavite ih u hladnu vodu da se razmoće. Iscijedite ih, pa želatinu otopite na vrlo laganoj vatri (ne smije zavriti). Dobro otopljenu želatinu mikserom umiješajte u smjesu sa sirom. Istucite čvrsti šlag, lagano ga umiješajte u kremu i izlijte preko keksa. Stavite u hladnjak da se ohladi (najbolje preko noći). Za preljev sitno nasjeckajte jagode, stavite ih na laganu vatru zajedno sa šećerom i kuhajte desetak minuta. Gustin razrijedite s malo vode i umiješajte ga u jagode, pa kuhajte dok se smjesa ne zgusne. Potom je usitnite štapnim mikserom i ostavite da se dobro ohladi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:41