Brzo gotovo

Tortilja sa šunkom i salatom odličan su izbor za ponijeti na posao jer su ukusne i hladne

Vrijeme je za čišćenje hladnjaka - ostatke pretvorite u ukusan nadjev

Tortilje su iznimno zahvalno jelo jer jako dobro podnose stajanje ako im nadjev nije previše vlažan, a u njih možete staviti doista što god vam padne napamet. Upravo pomoću tortilja možete iskoristiti ostatke mesa iz juhe, posljednje komade sira, napuniti ih raznim povrćem i učiniti još ukusnijima pomoću brojnih umaka.

Tortilja sa šunkom i salatom

Priprema: 10 minuta • Pečenje: 5 minuta • Porcija: 2

Trebat će vam:
2 žlice grčkog jogurta
1 žlica majoneze
2 šnite kuhane šunke
1 kuhano jaje
3-4 lista zelene salate
pola crvene paprike
2 velike integralne tortilje

U zdjeli pomiješajte grčki jogurt, sol i majonezu. Usitnite šunku, kuhano jaje, papriku i zelenu salatu te ih pomiješajte s jogurtom. Na suhoj tavi kratko zagrijte tortilje. Stavite nadjev na sredinu tortilje, presavinite donju trećinu pa zamotajte tortilju. Poslužite toplo ili zamotajte u foliju pa ponesite na posao.

image
Lauripatterson/Getty Images
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 06:42