DOBAR RUČAK

Tortilje je jednostavnije napraviti nego što mislite, a najbolje su punjenje mljevenim mesom

 Marko Miščević/Cropix/
Naša Slavica Šagolj donosi nam recept za domaće tortilje i punjenje od mljevenog mesa

Trebat će vam:

8 tortilja

50 ml suncokretova ulja

500 g mljevene govedine

400 g nasjeckane rajčice

200 g graha

1 glavica luka

2 češnja češnjaka

200 ml goveđeg temeljca

žličica mljevenog kumina

žličica paprike

pola žličice kajenskog papra

sol, papar

100 g polutvrdog sira

čili papričica

mala limenka kukuruza

Za posluživanje:

zelena salata narezana na trakice, luk na kolutiće, naribani sir

Tijesto za tortilje:

500 g glatkog brašna

1,5 žličica soli

8 g maslaca

prašak za pecivo

mlaka voda

Priprema tortilja:

Pomiješajte sve suhe sastojke i pomalo dodajte mlaku vodu da se zamijesi glatko tijesto. Od tijesta formirajte kuglice 80-100 g i ostavite 10-ak minuta da se tijesto odmori. Razvaljajte kuglice na pobrašnjenoj podlozi na oko 25 cm. Pecite na vrućoj tavi 15 -20 sekundi sa svake strane. Jako je važno da tava prije pečenja bude dobro zagrijana.

Priprema nadjeva:

Na vrućem ulju popržite luk, češnjak i dodajte mljeveno meso. Kad meso posmeđi, dodajte goveđi temeljac, sjeckanu rajčicu, grah, kukuruz i začine (sjeckanu čili papričicu prema želji) te pustite da se krčka 20 minuta. Prije posluživanja tortilju treba zagrijati na tavi ili u mikrovalnoj pećnici, zatim staviti salatu, nadjev od mesa, luk, sir te čilija po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 15:17