Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 10 šnita tosta ili kruha
- 1 jaje
- 2 dl mlijeka
- prstohvat cimeta
- vanilin-šećer
Za sladoled:
- 6 žumanjaka
- 8 dl sl. vrhnja
- 2 dl mlijeka
- 15 dag šećera
- mahuna vanilije
- štapić cimeta
Priprema
1. korak
Svaku šnitu tosta ili kruha umočimo u mješavinu jaja, mlijeka, cimeta i vanilije te pržimo u ulju. Između stavljamo sladoled od cimeta i umak od šumskog voća.
2. korak
Za sladoled:
Žumanjke i šećer miješamo na pari. U drugoj posudi miješamo mlijeko, vrhnje, vaniliju i štapić cimeta te pustimo da lagano kuha. Spojimo smjese, ohladimo i izmješamo u stroju za sladoled.