SLATKO BUĐENJE

TOTALNO JESENSKI KOLAČ: Bezglutenski medeni kolač od bundeve i badema

Ovaj kolač vam neće oduzeti puno vremena, a vjerujte isplati se svake utrošene minute. Posebno će dobro prijati uz šalicu kave!

Sastojci za 3 manja kalupa ili 1 veći kalup:

200 g mljevenih badema
50 g mljevenog rogača
1/2 žličice sode bikarbone
250 g pirea od pečene bundeve
3 jaja
50 g otopljenog maslaca
2 žlice meda
1 žlica džema od naranče ili korica 1 naranče
1/2 žličice cimeta
1/3 žličice mljevenog kardamoma
1/3 žličice mljevenog đumbira  
100 g grožđica

Za premaz:

100 g tostiranih badema
100 g marmelade od naranče

 

Priprema:

Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva. Sve suhe sastojke pomiješajte. Tekuće sastojke također umutite te ih sjedinite sa suhim sastojcima. Nemojte previše miješati kako bi kolač bio rahliji, najbolje u nekoliko poteza promiješati smjesu. Smjesu ulijte u tri manja kartonska kalupa ili u jedan veći te pecite 25 - 30 minuta. Provjerite čačkalicom kada je kolač gotov. Dok se kolac peče, bademe tostirajte na tavi te ih usitnite u manje komade. Pečen kolač premažite marmeladom od naranče te posipajte usitnjenim bademima.

Iz drugih medija

Izdvajamo