PURICA NA MENIJU

U POTRAZI ZA ZAGORSKIM PURANOM: Pečena zagorska purica

Zagreb, 250917.
Restoran Okrugljak i njihova ekipa pripremili su jela od zagorskog purana; salata s puricom; pecena purica s povrcem; rolada od purice s bundevom i peceni pureci batak s zabatkom s gljivama.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Pečena purica s povrćem.

Dobra stara pura!

Trebat će vam:

zagorska purica od 3-4 kg
600 g soli
300 ml ulja
300 g mrkve
600 g krumpira
300 g tikvica

 

Zagreb, 250917.
Restoran Okrugljak i njihova ekipa pripremili su jela od zagorskog purana; salata s puricom; pecena purica s povrcem; rolada od purice s bundevom i peceni pureci batak s zabatkom s gljivama.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Pečena purica s povrćem.

Puricu oprati, osušiti, posoliti, staviti u pleh, pouljiti i staviti peći na 170 °C oko 90 min. Povremeno je polijevati temeljcem. Povrće i krumpir izdubimo, kuhamo u slanoj vodi pa ga prije serviranja sotiramo na maslacu.

Iz drugih medija

Izdvajamo