Trebat će vam:
20 prepeličjih jaja 1/2 šalice jabučnog octa 1/2 šalice vode 1/2 šalice oguljene naribane cikle 4 žličice šećera 2 žličice soli 1 žličica papra u zrnu po želji začini po želji |
Priprema:
U lonac staviti vodu, ocat, ciklu, šećer, sol i ostale začine, staviti na srednje jaku vatru, a kad se otope šećer i sol maknuti s vatre. Ostaviti da se hladi na sobnoj temperaturi, oko pola sata. Za to vrijeme prepeličja jaja staviti u posudu, uliti vode da ih prekrije i staviti ih kuhati. Kad zakuhaju maknuti ih s vatre i osatviti ih tako tri minute. U drugu posudu staviti hladnu vodu s ledom pa premjestiti jaja u nju na nekih 5 minuta. Zatim pažljivo oguliti jaja, osušiti ih na papirnom ubrusu. Procijediti ohlađenu tekućinu. Jaja posložiti u staklenku, zaliti do vrha s pripremljenom kiselom otopinom, dobro zatvoriti i čuvati u hladnjaku do 10 dana. Poslužiti ih uz razne meze.