SVAKO JUTRO JEDNO JAJE

Ukiseljena prepeličja jaja

Recepti s jajima!

Trebat će vam:

20 prepeličjih jaja
1/2 šalice jabučnog octa
1/2 šalice vode
1/2 šalice oguljene naribane cikle
4 žličice šećera
2 žličice soli
1 žličica papra u zrnu po želji
začini po želji

Priprema:

U lonac staviti vodu, ocat, ciklu, šećer, sol i ostale začine, staviti na srednje jaku vatru, a kad se otope šećer i sol maknuti s vatre. Ostaviti da se hladi na sobnoj temperaturi, oko pola sata. Za to vrijeme prepeličja jaja staviti u posudu, uliti vode da ih prekrije i staviti ih kuhati. Kad zakuhaju maknuti ih s vatre i osatviti ih tako tri minute. U drugu posudu staviti hladnu vodu s ledom pa premjestiti jaja u nju na nekih 5 minuta. Zatim pažljivo oguliti jaja, osušiti ih na papirnom ubrusu. Procijediti ohlađenu tekućinu. Jaja posložiti u staklenku, zaliti do vrha s pripremljenom kiselom otopinom, dobro zatvoriti i čuvati u hladnjaku do 10 dana. Poslužiti ih uz razne meze.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:57