JEDNOSTAVNO i SLASNO

Umjesto klasičnih burgera, za ručak napravite ove sendviče s mljevenim mesom

 Noirchocolate/Getty Images/istockphoto
Dodajte i povrće po želji, sirovo ili pečeno, krastavce i luk, rajčicu i omiljene umake

Trebat će vam:

500 g mljevene junetine

2 žlice koncentrata rajčice

sol i papar

1 žličica kumina

1 žličica dimljene crvene paprike

čili (po želji)

1 manji luk

2 mlada luka

100 ml temeljca ili vode

ribani sir po želji

povrće po želji (luk, salata, rajčice...)

peciva

umaci po želji (majoneza, kečap, senf...)

ulje

maslac

Priprema:

Na zagrijanom ulju najprije pirjajte meso, a kad poprimi boju, dodajte sitno sjeckani luk. Ubacite i kumin, dimljenu papriku, koncentrat rajčice, čili, sol i papar i sve dobro pomiješajte. Pirjajte pet minuta, dodajte temeljac ili vodu i pirjajte još 20 minuta. Na kraju umiješajte sitno sjeckani mladi luk i maknite s vatre. Peciva tostirajte na suhoj tavi ili onoj koju ste premazali uljem. Svako pecivo premažite umakom s obje strane, na jednu polovicu dodajte meso, pospite sirom i svježim povrćem i preklopite drugom polovicom. Sve zajedno možete još kratko ubaciti u pećnicu kako bi se otopio sir. Prije nego što ubacite u pećnicu, peciva dodatno premažite maslacem. Poslužite uz krumpiriće ili pohani luk.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:34