Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 500 g pilećih karabataka
- 250 g buče
- 2 klipa kukuruza šećerca
- 1 režanj češnjaka
- 1 glavica luka
- 1 velika rajčica
- 1 stručak vlasca
- maslinovo ulje
- sol, papar
Priprema
1. korak
Karabatke otkoštite, maknite kožicu i narežite na veće komade. Luk očistite i narežite na kockice. Buču očistite i narežite na kockice. S klipova kukuruza maknite bobice oštrim nožem. Rajčicu prelijte vrelom vodom, ogulite je i narežite na kockice. Na maslinovu ulju pirjajte luk, dodajte nasjeckani češnjak, pa komade mesa. Dinstajte 10 minuta,
2. korak
Dodajte povrće, pa nastavite pirjati podlijevajući temeljcem ili vodom. Posolite. Kad povrće omekša, popaprite, maknite s vatre. Prije posluživanja jelo pospite sjeckanim svježim vlascem.
Savjet: Volite li pikantnija jela, varivo možete začiniti mljevebom čili papričicom. Umjesto pilećih karabataka, možete staviti i meso pilećih prsa ili puretinu.