Varivo od mladoga graha i sezonskog povrća

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 45 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 250 g mladog graha
  • 2 velike rajčice
  • 2 velike mrkve
  • 150 g zelenih mahuna
  • 1 crvena paprika
  • 2 krumpira
  • 1 režanj češnjaka
  • maslinovo ulje
  • sol, papar
  • nekoliko grančica svježeg origana

Priprema

1. korak

Nasjeckajte luk. Rajčice prelijte vrelom vodom, ogulite i narežite na kockice. Papriku operite, prepolovite, maknite koštice, narežite je na trakice pa na kockice. Mrkvu očistite i narežite na komadiće. Mahune očistite i narežite na manje komade. Krumpir ogulite i narežite na kockice. Luk dinstajte na maslinovu ulju dok ne postane staklast,

2. korak

Dodajte papriku i dalje dinstajte. Dodajte češnjak, pa kad zamiriše, zalijte vodom i dodajte sve povrće. Kuhajte na laganoj vatri, posolite. Kad povrće postane mekano popaprite i dodajte sjeckani bosiljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 15:13