Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 90 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 500 g pilećih prsa
- 10 tanjih mladih komada poriluka ili 4 deblja
- 3-4 grančice timijana
- 2 mrkve
- 1 stabljika celera bez lista
- 1 šalica ječma
- maslinovo ulje
- žlica pirea od rajčice
- sol i papar
- malo soja sosa
- kiselo vrhnje
Priprema
1. korak
Skuhajte ječam. Omjer vode i ječma je 3:1. Neka se kuha oko sat vremena, ali pazite da
se ne pretvori u kašu. Ogulite mrkvu, operite celerovu stabljiku i nasjeckajte ih. Poriluk
dobro operite te narežite i bijeli i zeleni dio na veličinu koju želite. Mi smo bijeli dio
izrezali na tanje kolutove, a zeleni na malo šire komade.
2. korak
Na maslinovu ulju prodinstajte poriluk, mrkvu i celer pa nakon par minuta dodajte na kockice narezanu piletinu. Neka se malo zapeče sa svih strana, ubacite timijan, a zatim nalijte vode ili temeljca da prekrije sve sastojke. Kuhajte dvadesetak minuta dok piletina ne bude kuhana, a onda dodajte kuhani ječam, pire od rajčice i vode ako je potrebno.
3. korak
Gustoću variva prilagodite ukusu. Posolite, popaprite, dodajte malo soja sosa te pustite da se kuha još desetak minuta da se okusi prožmu. Servirajte sa žlicom kiselog vrhnja i pospite s još malo svježeg timijana.