Varivo od piletine, poriluka i ječma s timijanom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 90 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 500 g pilećih prsa
  • 10 tanjih mladih komada poriluka ili 4 deblja
  • 3-4 grančice timijana
  • 2 mrkve
  • 1 stabljika celera bez lista
  • 1 šalica ječma
  • maslinovo ulje
  • žlica pirea od rajčice
  • sol i papar
  • malo soja sosa
  • kiselo vrhnje

Priprema

1. korak

Skuhajte ječam. Omjer vode i ječma je 3:1. Neka se kuha oko sat vremena, ali pazite da

se ne pretvori u kašu. Ogulite mrkvu, operite celerovu stabljiku i nasjeckajte ih. Poriluk

dobro operite te narežite i bijeli i zeleni dio na veličinu koju želite. Mi smo bijeli dio

izrezali na tanje kolutove, a zeleni na malo šire komade.

2. korak

Na maslinovu ulju prodinstajte poriluk, mrkvu i celer pa nakon par minuta dodajte na kockice narezanu piletinu. Neka se malo zapeče sa svih strana, ubacite timijan, a zatim nalijte vode ili temeljca da prekrije sve sastojke. Kuhajte dvadesetak minuta dok piletina ne bude kuhana, a onda dodajte kuhani ječam, pire od rajčice i vode ako je potrebno.

3. korak

Gustoću variva prilagodite ukusu. Posolite, popaprite, dodajte malo soja sosa te pustite da se kuha još desetak minuta da se okusi prožmu. Servirajte sa žlicom kiselog vrhnja i pospite s još malo svježeg timijana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. ožujak 2024 21:41