ZAROLAJ TORTILJU

Za brzi ručak usred tjedna napravite tortilje s piletinom, grahom i kukuruzom

 Deposit Photos/
Ove tortilje mogu biti dobra ideja za brzi ručak usred tjedna, ali napravite li koji umak više, postaju i dobra hrana za tulume

Trebat će vam:

400 g piletine

1 veći luk

1 konzerva graha

1 konzerva kukuruza

1 konzerva slanutka

1 paprika

1 vezica mladog luka

1 žlica koncentrata rajčica

100 ml temeljca ili vode

1 žličica čilija ili 1 čili papričica

1 žličica kumina

Sol i papar

Tortilje

Priprema:

Piletinu narežite na komadiće pa zapecite sa svih strana. Luk narežite na polumjesece i pirjajte ga na malo ulja. Dodajte papriku koju ste narezali na rezance pa pirjajte još 10-ak minuta. Dodajte grah, kukuruz i slanutak. Vratite piletinu. Dobro promiješajte, dodajte koncentrat rajčice, temeljac ili vodu i začinite soli, paprom, kuminom i čilijem. Po potrebi dodajte još tekućine i pustite da se krčka desetak minuta. Dobivenom smjesom punite tortilje, dobro ih zatvorite sa svih strana pa ih dodatno zapecite na suhoj tavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 05:17