Zabaglione s jagodama

Ovaj je zavajul (zabaglione, zabajon) lagan, a opet prepun okusa, a sve to zahvaljujući prošeku.

• 150 ml prošeka

• 5 žlica šećera

• 5 žumanjaka

• 200 ml slatkog vrhnja

• jagode za ukras

Ugrijte prošek tek toliko da bude topao, ali ne i da provrije. U posudi prikladnoj za kuhanje na pari mikserom tucite žumanjke sa šećerom sve dok ne pobijele i dok ne dobijete gustu smjesu. Stavite ih nad posudu s kipućom vodom (gornja posuda ne smije dodirivati vodu) pa im lagano dodavajte prošek i nastavite tući pjenjačom sve dok se smjesa potpuno ne zgusne. Gotovo je kad dignete pjenjaču u zrak i kad krema stoji čvrsto na njoj. Istucite slatko vrhnje pa ga lagano umiješajte u kremu od jaja. Ukrasite jagodama i poslužite u roku od nekoliko sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 04:02