Bez greške

Zamijesite prhko tijesto pa napravite klasik s bogatim kremasim punjenjem koje će brzo nestati sa stola

 Bhofack2/Getty Images
Quiche sa špinatom i fetom ne morate poslužiti samo kad dođu gosti, pripremite ga za ručak i poslužite uz svježu sezonsku salatu

Priprema: 3 sata i 20 minuta • Pečenje: 45 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:

180 g brašna
90 g hladnog maslaca
¼ žličice soli
60 ml hladne vode
4 jaja
300 ml vrhnja
½ žličice soli
¼ žličice papra
½ žličice češnjaka u prahu
100 g svježeg špinata
100 g feta sira
1 mladi luk

image
Bhofack2/Getty Images

Priprema:

Stavite brašno i sol u blender i pomiješajte. Dodajte vrlo hladan maslac narezan na male kockice i miksajte dok ne dobijete mrvičastu teksturu. Polako dodajte vodu dok miksate, dok se tijesto ne sjedini. Razvaljajte tijesto između dva papira za pečenje pa stavite u hladnjak da odstoji na ravnom najmanje sat vremena.

Tijestom obložite dublji kalup za pite, dno izbockajte vilicom pa ponovo stavite u hladnjak da odstoji najmanje 1 sat.

Zagrijte pećnicu na 180 °C i stavite posudu za quiche obloženu tijestom u zamrzivač dok se pećnica zagrijava. Pecite 15 minuta, zatim izvadite iz pećnice i ostavite sa strane dok pripremate nadjev.

Listove špinata i mladi luk sitno nasjeckajte, a feta sir narežite na kockice.

U velikoj zdjeli umutite jaja s vrhnjem, solju, paprom i češnjakom. Pospite nasjeckani špinat, fetu i mladi luk preko pečenog tijesta i pokrijte tekućinom od jaja i vrhnja.

Pecite 35 do 45 minuta ili dok se sredina quichea ne učvrsti. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:50