Priprema: 40 minuta • Pečenje: 20 minuta • Porcija: 4
Sastojci:
- 400 g piletine
- 100 g cheddar sira
- 1 luk
- 1 konzerva graha
- 2 režnja češnjaka
- 2 mlada luka
- 2 šake riže
- 1 žličica čilija
- 1 žličica crvene dimljene ili obične mljevene paprike
- sol i papar
Priprema:
Piletinu skuhajte u juhi ili ispecite u pećnici. Natrgajte je na komadiće.
U većoj tavi koja može u pećnicu najprije na ulju pirjajte sitno sjeckani luk. Kada poprimi boju, dodajte protisnuti češnjak, a zatim i dvije šake riže koju ste najprije isprali. Pirjajte dok riža ne postane staklasta.
Dodajte začine i zalijte temeljcem ili vodom. Tekućinu dodajte postepeno, tek kad riža sve popije. Pustite da se kuha dok riža gotovo u potpunosti nije kuhana.
Sada ubacite piletinu i isprani grah iz konzerve. Dobro promiješajte i pospite ribanim cheddar sirom i zapecite u pećnici na 200 stupnjeva 20-ak minuta.