MALA ŠKOLA KUHANJA

SAVRŠENSTVO POSTOJI: Do hrskavog mljevenog mesa u tri koraka!

Prvo i najvažnije, kada pržite mljeveno meso u tavi ono mora biti zlatno smeđe i hrskavo! Ako je sivo i prepuno tekućine, znači da nešto ne radite dobro.
 Getty Images/iStockphoto

To su činjenice. Ako dobro prepržite mljeveno meso ono će ploučiti hrskaviji, ukusniji i zanimljiviji rezultat. Evo kako da mljevenoj govedini, junetini, svinjetini ili janjetini pokažete poštovanje koje i zaslužuje!

Korak 1.

Osušite sirovo meso na kuhinjskom ružniku i pustite da dostigne sobnu temperaturu. Ovo će spriječiti da se vaše meso počne pariti u tavi, a prženje mesa koje je na sobnoj temperaturi će osigurati da se peče puno ravnomjernije.

Korak 2.

Meso dodajte na jako vruću tavu u koju ste prethodno ulili MALO maslinova ulja. Rasporedite meso u jedan sloj i LAGANO ga razlomite kuhačom. Zatim ga više ne dirajte! Ne želite miješati mljeveno meso prije nego dobije malo konkretniju teksturu.

minced meat with tomato sauce in pan
Getty Images/iStockphoto

Korak 3.

Kada uočite da je vaše meso počelo poprimati hrskave rubove, upotrijebite lopaticu i preokrenite veče komadiće na drugu stranu. Pustite i da druga strana dobije lijepu zlatno smeđu boju. Kada to postignete, tek onda sve razlomite na manje komadiće i začinite. Ne želite dodavati začine prije nego meso poprimi dobru boju jer će oni iz njega početi izvlačiti tekućinu te će ovaj postupak u tom slučaju biti teži.

Sad je vrijeme da naučeno pretvorite u praksu! Isprobajte naše odlične recepte s mljevenim mesom!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 12:15