Tip vina: suho
Alkohol: 15,6%
Cijena: 150 kn
Poučno je pratiti nastanak remek-djela. Toplo ljeto 2009. podarilo je bobama preobilje šećera. Krajem rujna krenulo se u berbu: ranom zorom, kada se temeperatura spustila na deset stupnjeva. Do zagrebačke vinarije u Šestinama grožđe se prevozilo pothlađeno i tako maceriralo. Potom je “samo krenulo” u fermentaciju na 15 Celzijevih stupnjeva. Odabrani kvasci dodali su se tek pri vrenju na 25 stupnjeva. Mošt se dva puta vjetrio i vraćao u posude od inoksa. Cijela je vinifikacija trajala gotovo 40 dana. Slavonske su bačve od hrasta kitnjaka suradnja drvodjelje Mije Čoškovića i bačvara Milivoja Goluba, majstora koji su zanat izučili u Francuskoj. Samo moćno vino poput ove kupaže nije u dvije godine odležavanja podleglo slavonskoj hrastovini: barrique mu je podario eleganciju. Svaka sorta, pak, u ujednačenom omjeru svoj ultimativni potencijal: duboku boju, voćne i začinske arome, markantno tijelo. Zaokruženi sklad dosegnut je ove godine, no ovo vino može još dugo trajati. Tunjevina sirova ili na žaru omiljena su mu pratnja ako se pita vinar.