ZABORAVITE BUREK

Omiljene zagrebačke pekarnice imaju novitete, pecivo s gljivama i križanac keksa i kroasana zvuče top

Zaboravite na trenutak burek i kiflu i zavirite u proljetnu ponudu omiljenih zagrebačkih zanatskih pekarnica

S dolaskom (nadamo se uskoro i pravog) proljeća, ekipe iz omiljenih zagrebačkih zanatskih pekara odlučile su osvježiti ponudu, a mi smo među njihovim novitetima već pronašli i nove favorite. Bez obzira na to tražite li konkretnije pecivo koje će vas držati sitima do ručka ili večere ili se želite zasladiti malo drugačijom slasticom, toplo preporučujemo, nastavite čitati ovaj tekst.

GLJIVE I ČEŠNJAK

Kada smo na Instagram profilu pekarnice Kukuriku ugledali njihov novi proizvod, croissant roll s gljivama i češnjakom, zamirisalo nam je preko ekrana i istog smo se trena poželjeli teleportirati na adresu Savska 156, gdje se Kukuriku nalazi.

Budući da smo nedavno proveli dan s ekipom iz ove pekare, o čemu možete čitati i u aktualnom broju magazina Dobra hrana (još uvijek je na kioscima!), dobro znamo da iza njihovog lisnatog tijesta stoji talentirana pekarica Ting, u čijoj kuhinji baš sve treba biti kako treba, pa ne sumnjamo da je i ovaj croissant roll s češnjakom i gljivama usavršila do najsitnijeg detalja.

U pecivo stavljaju, kako kažu, bukovače, malo shiitake gljiva i češnjak, a sve zajedno pakiraju u hrskavo, slasno razlistano tijesto. Nama dovoljno da se već ovog vikenda zaputimo do Savske.

image
Kukuriku Instagram/

KIKIRIKI MASLAC I TREŠNJE

Prošlog tjedna, za vrijeme izbora, ekipa iz Boogie Laba došla je na zabavnu ideju. U skladu sa zbivanjima u zemlji, svojim su gostima i kupcima na izbor dali da odluče žele li da njihov novi proizvod bude crookie ili cruffin s borovnicama. Nakon glasanja putem društvenih mreža, ljubitelji njihovih proizvoda odlučili su se za crookie, što se i nama učinilo primamljivijom opcijom.

Riječ je o pecivu koje spaja najbolje od kroasana i keksa, a koje u Boogieju pune kikiriki maslacem, džemom od trešanja, a u kombinaciju ubacuju i zapečeni keks. Ako pitate nas, zvuči kao poslastica koju bi trebalo isprobati što prije. Jedva čekamo da je uvrste u svoju vitrinu, a do tada vrijedi ponoviti - Boogie Lab se nalazi na adresi Ulica kneza Borne 26 u Zagrebu.

image
Boogie Lab Instagram/

RUŽMARIN I MASLINE

Još jedan slani novitet stigao je i u Bread Club. Ova ekipa, naime, nedavno je predstavila svoj kroasan od ružmarina i maslina koji nam, moramo priznati, izgleda prilično dobro. Odmah smo ga zamislili na stolu uz kakvu bogatu platu i svakako bismo razmislili o kupovini nekoliko komada za iduće doručak ili brunch druženje s dragim nam prijateljima. Ekipa iz Bread Cluba sada već ima šest pekarnica po cijelom gradu, a koja vam je najbliža, provjerite ovdje.

LIMUN I RIBIZ

Nedavno smo isprobali i odličan lemon pound cake ili, jednostavnije, biskvit kolač od limuna iz Noel bread&delija. U Noelu mu dodaju i kremu od yuzua i bijele čokolade te džem od crvenog ribiza, a budući da veći dio naše redakcije čine ljubitelji kiselkastih slastica, jednoglasno smo se složili da je ovo jedna od boljih koje smo u posljednje vrijeme isprobali.

image
/Danko Šimunović

Sam kolač je blago kiselkast, krema je svilenkasta, a osvježavajući džem odlično zaokružuje cijelu priču. Zaključili smo tada, a ponavljamo i sada, po ovo ćemo se svakako u Noel bread&deli vratiti. Srećom, njihovi proizvodi sada se mogu kupiti na dvije adrese - Popa Dukljanina i Masarykova 24, a uskoro otvaraju i treću pekarnicu u zagrebačkoj Vlaškoj ulici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 11:30