TALIJANSKA KUHINJA

Poznata zagrebačka pizzerija uskoro otvara treći lokal, ovaj put na zapadnom dijelu grada

Na zapadnom ulazu u Zagreb uskoro se otvara novi ugostiteljski objekt, a vizualne najave upućuju na treću lokaciju restorana Al Dente

Restoran Al Dente nastavlja s otvaranjem novih lokacija u Zagrebu, a sljedeća na redu bit će u Veslačkoj ulici, na zapadnom ulazu u grad. Informacija o dolasku novog restorana najavljena je putem jumbo plakata postavljenih u tom dijelu grada, no službeni datum otvorenja zasad još nije poznat.

Ova će lokacija biti treća za Al Dente u Zagrebu. Prva je otvorena u svibnju 2021. godine u Bogovićevoj ulici, u središtu grada. Drugi objekt počeo je s radom početkom 2025. godine u Sesvetskoj ulici, u blizini Ekonomskog fakulteta, o čemu smo pisali ranije, čime je pokriven istočni dio Zagreba. Otvaranjem restorana u Veslačkoj planira se, očito, proširiti dostupnost i prema zapadu grada.

Al Dente se u ponudi oslanja na pizze i tjestenine, s naglaskom na talijansku kuhinju. Pizze su pripremljene u tzv. canotto stilu, koji karakterizira visoki, pjenasti rub, dok se tjestenina izrađuje ručno i dolazi u više varijanti - od jednostavnih tagliatella do punjenih raviola. Cjenovni raspon za pizze u zagrebačkim lokalima kreće se od 13.50 do 28 eura, dok calzone verzije koštaju između 11 i 13 eura. Tjestenine su cijenom nešto više, u rasponu od 17 do 25 eura, ovisno o sastojcima i veličini porcije.

Osim u Zagrebu, restoran je proširio poslovanje i izvan glavnog grada. U ljeto 2024. godine otvorena je lokacija u Rovinju, u Ulici Nello Quarantotto, gdje se u ponudi nalaze jela pripremljena s naglaskom na lokalne, istarske namirnice, poput sezonskog povrća, tartufa i maslinovog ulja.

Trenutno nije poznato hoće li nova lokacija u Veslačkoj imati jednaku ponudu kao postojeće dvije u Zagrebu ili će biti uvedene promjene u jelovniku. Također nije potvrđeno hoće li se razlikovati konceptom, brojem sjedećih mjesta ili radnim vremenom. Više informacija moglo bi biti dostupno bliže samom otvorenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 21:20