
U Trogiru je otvorena Balîna, prva specijalizirana fritularna u Hrvatskoj, logično, posvećena tradicionalnoj dalmatinskoj slastici - fritulama. U Balîni će tako od sada domaći i strani gosti moći svakodnevno uživati u lokalnoj tradiciji prezentiranoj na suvremen, ali istovremeno jednostavan način.
Iza svega stoje Ana Slade-Šilović i Marina Martinis, prijateljice koje reinterpretiraju tradicionalne fritule kroz koncept personalizacije te kupcima omogućuju kreiranje vlastite verzije fritula, tako da biraju između različitih krema, preljeva i posipa, poput preljeva od bijele čokolade, lješnjaka, pistacija, cheesecake, tiramisu, vanilije, karamele ili voćnih umaka, te posipa poput mljevenih keksa, lješnjaka, pistacija, kokosa ili svježeg voća. Sve to rezultira gotovo neograničenim mogućnostima kombinacija. Za one manje odlučne, na raspolaganju je i 20 preporučenih kombinacija.
"Sve što nudimo pripremamo isključivo od visoko kvalitetnih namirnica, tu nema kompromisa i to nam je izuzetno važno. Smjesu za fritule pripremamo svježu svakoga dana, a u nju se ne dodajemo nikakve konzervanse, aditive, boje i slično", ističu vlasnice Ana Slade-Šilović i Marina Martinis, dodajući: "Balîna je nastala iz želje da fritule budu dostupne svakodnevno, a ne samo na sajmovima i posebnim prigodama. Sretne smo što smo tradiciju pretočile u suvremeni koncept."
Uz fritule, Balîna nudi i specialty kavu, matchu te domaće craft sokove, a koncept je osmišljen kao idealan za šetnju trogirskim kalama. Gosti svoje fritule mogu ponijeti i uživati u otkrivanju grada.
Gdje ih pronaći? Na adresi Šubićeva 24, u Trogiru, gdje su s radom krenule prije tek nekoliko dana.
Komentari
0