ISTRAŽILI I OCIJENILI

VODIČ: Gdje pojesti najbolji burger u Zagrebu?

Trend burgera sve više je uzeo maha i zato smo odlučili potražiti najbolji. Sve je igralo ulogu! Pecivo je trebalo biti hrskavo izvana, meko iznutra, pljeskavica nositi cijelu priču i biti dovoljno sočna dok umaka i sira nije smjelo nedostajati. Jednom rječju - savršeno.

Vjerujemo da svi znamo ili bar imamo neku sliku o tome što bi trebao biti savršen burger. To je ona "neman" za koju moramo obući kratke rukave, ima dobar komad pljeskavice između hrskavog, a opet mekog peciva. Poželjno je poigrati se dodacima kao što su marinirana mozzarela i smeđi maslac na pecivu. Ovo su naši dojmovi, a slobodno nam pišite svoje!

RougeMarin, Folnegovićeva 10

Juneći burger na svježoj rikoli s pestom od bosiljka u pecivu sa smeđim maslacem, mariniranom mozzarellom u ružmarinu, pršutom i svježom rajčicom uz domaće pržene krumpiriće

Juneći burger na svježoj rikoli s pestom od bosiljka u pecivu sa smeđim maslacem, mariniranom mozzarellom u ružmarinu, pršutom i svježom rajčicom uz domaće pržene krumpiriće

Pecivo

Iznimno mekano iznutra, hrskavo izvana i toplo. Pravo homemade pecivo! Osjeti se da su ga grillali na maslacu ili dobrom domaćem maslinovom ulju. U svakom slučaju, jako dobro. S obzirom na omjer mesa, vjerojatno bi pecivo moglo biti malo deblje.

Meso

Ne možete pogriješiti sa 100%-tnom junetinom. Meso nije bilo prejako začinjeno što možda i nije najsretnije jer kada smo zagrizli cijeli burger zajedno, od svih okusa (koji su bili odlični!) koji su nam se pomiješali u ustima, meso se najmanje osjetilo. Ne presuho, ali ne ni ''presočno'', malo manje tretiranja bi bilo savršeno.

Dodaci

Pesto od bosiljka je bio na donjoj strani peciva koje se poprilično natopilo i gotovo raspadalo kako smo se bližili kraju našeg uživanja u burgeru. Kombinacija čistog junećeg mesa, mozzarelle, pršuta i rikole je bila odlična. Ovdje nije bilo klasičnog rastapanja sira po mesu, ali mozzarella je toliko dobro marinirana da rastezljivi sir uopće ne nedostaje.

Veličina

Veličina burgera je optimalna, uz domaće krumpiriće i jedan ovakav burger neće biti mjesta gladi.

Cijena

Ovaj burger i krumpiriće smo platili 61 kunu. Obzirom da se ovdje stvarno radi o maksimalno gurmanskom burgeru, možemo reći da ćete si ga moći priuštiti jednom u mjesec ili dva i zaista se pošteno najesti.

Konačna ocjena: 4/5

Submarine BBQ, Frankopanska 11

Smokehouse double burger sa 100% junetinom, zelenom salatom, hrskavom pancetom, topljenim dimljenim sirom, BBQ umakom i Classic hrskavim krumpirićima

Smokehouse double burger sa 100% junetinom, zelenom salatom, hrskavom pancetom, topljenim dimljenim sirom, BBQ umakom i Classic hrskavim krumpirićima

Pecivo

Pecivo je odlično, toliko odlično da bismo ga mogli jesti samo. U Submarineu možete birati između brioche ili integralnog peciva. Mi smo izabrali brioche i nismo pogriješili. Omjer mesa i peciva je savršen. Također, možete uzeti burger umotan u salatu ako izbjegavate gluten.

Meso

Prekrasno zapečeno, ali ne prepečeno meso se jednostavno topi u ustima. Nema greške, sve je sljubljeno, podatno, ukusno, fino… Ne samo da smo uživali dok smo ga jeli nego smo uspjeli uprljati okolna 3 metra kvadratna materijom koja neminovno curi kroz prste iako se nismo libili posezati za salvetama koje nam je konobarica nosila svaku od te tri minute.

Dodaci

BBQ umak dodatno ''podmazuje'' sok od pečenja mesa i svaki ugriz je zaista genijalan. Kod krumpirića je očito da su ručno rezani i domaći. Nisu premasni, hrskavi, baš kakvi trebaju biti! Sir je divno rastopljen, baš onoliko koliko treba.

Veličina

Veličina prilično kvari prvi vizualni dojam burgera. Burger, koji iako nije ni malen, nije ni zadovoljavajući za npr. pripadnike ''nutritivnijeg'' spola. Sve što nudi okus burgera jednostavno ne stane u 12 cm visok burger. Djevojkama će vjerojatno biti dovoljno, pogotovo ako pojedu sve domaće krumpiriće.

Cijena

Ovaj burger smo platili 48 kuna, a Classic krumpiriće 12 kuna. Cijena je problem, budući da je za tu veličinu burger vjerojatno preskup.

Konačna ocjena: 4

Papa's, Tuškanac 1

Papa's burger sa 100% junećom pljeskavicom, sirom, zelenom salatom, rajčicom, hamby umakom, prženom slaninom i kiselim krastavcima

Papa's burger sa 100% junećom pljeskavicom, sirom, zelenom salatom, rajčicom, hamby umakom, prženom slaninom i kiselim krastavcima

Pecivo

Ovdje nismo imali onaj klasičan problem s pecivom koje gotovo da nestane što se više bližite kraju svog uživanja u burgeru. Pecivo je bilo kompaktno cijelo vrijeme, a omjer mesa i peciva savršen. Malo su ga prepekli s unutarnje strane, taman dovoljno da se ne razvlaži i da ostane ukusno.

Meso

Ako pročitate meni u Papa'su vidjeti ćete da kod Papa's burgera stoji napomena: ''Pljeskavica za Papa's burger je različita od drugih pljeskavica zbog začina i slanine.'' Dio sa slaninom je očit, ali moramo priznati da nismo uspjeli osjetiti ''posebne'' začine u mesu koje je, usput, bilo savršeno sočno, mekano, lagano karamelizirano, jednostavno savršeno.

Dodaci

Sa zelenom salatom, rajčicom, slaninom, hamby umakom i kiselim krastavcima se rijetko može pogriješiti. Slanina je često frkovita, budući da je tanka linija između hrskave i ''gnjecave'' slanine. Ova je bila savršeno hrskava i davala je divan kontrast mekanom i sočnom mesu i rastezljivom siru.

Veličina

Ovo je burger koji je upravo savršene veličine. Pecivo je lagano veće od pljeskavice, taman da burger možete ''obgrliti'' rukama i tako ga jesti. Dovoljan za pošteno se najesti i ne ostati gladan, a ako znate da ćete uzeti krumpiriće, vjerojatno će vam biti i previše.

Cijena

Burger smo platili 33 kune, a domaće krumpiriće 9 kn, dakle, sveukupno 42 kune što je definitivno vrijednost za novac. Pošteno ćete se najesti i vjerojatno biti siti satima!

Konačna ocjena: 5

Brutal Burger, Koranska 1B

Brutal bacon burger sa 100% junećim mesom, Classic American umakom, zelenom salatom, rajčicom, krastavcima, sirom, prženom slaninom, lukom i paprikom

Brutal bacon burger sa 100% junećim mesom, Classic American umakom, zelenom salatom, rajčicom, krastavcima, sirom, prženom slaninom, lukom i paprikom

Pecivo

Dobar omjer mesa i peciva, ali smo razmišljali kako bi bilo savršeno da je ovo neko domaće pecivo koje bi se još bolje uklopilo u priču slanine, domaćeg umaka i kvalitetnog mesa.

Meso

U Brutal Burgeru možete birati između pljeskavice po njihovom receptu (Chef burgers), 100% juneće pljeskavice i pileće pljeskavice. Mi smo, naravno, izabrali 100% juneće meso i nismo pogriješili. Meso je bilo sočno, bilo ga je dovoljno s time da moramo napomenuti da smo uzeli mali burger (budući da možete birati između malog i velikog) koji nam je bio sasvim dovoljan.

Dodaci

Slanina je svakako mogla biti više zapečena. Definitvno je bila premekana i nije se mogao dobiti onaj ukusni kontrast mekanog mesa i hrskave slanine. Classic American umak je bio odličan. Majoneza s malo senfa, kečapa i svježih začina. Odličan! Papriku, iskreno nismo osjetili, a salata, krastavci, rajčica i luk su bili klasično dobra kombinacija. Također, sir je bio dobro rastopljen i ukusan.

Veličina

Možete birati između malog i velikog burgera. Curke, vama će mali biti i više nego dovoljan! Dečki bi vjerojatno trebali uzeti veliki, pogotovo ako im već duže vrijeme kruli u želucu.

Cijena

Mali Brutal Bacon burger smo platili 21 kunu i zaista dobili vrijednost za novac. Brutal Burger je nadomak mjesta gdje radimo pa smo se odlučili počastiti za gablec i pojeli stvarno dobar burger za solidan trošak.

Konačna ocjena: 4

Burgeraj, Ulica Petra Preradovića 13

Bacon cheese sa zelenom salatom, lukom, sirom i prženom slaninom

Bacon cheese sa zelenom salatom, lukom, sirom i prženom slaninom

Pecivo

Loše, kupovno pecivo. Ono slatkasto, nalik puter štangici. Premalo svakako. Dok smo došli do kraja burgera više nam ni p od peciva nije ostalo u ruci. Premekano i u nesrazmjeru sa količinom mesa i dodataka.

Meso

Kao što iz priloženog možete zaključiti, meso je gotovo nevidljivo. Definitivno je pretanko i izgubi se u moru peciva i dodataka. Ukusno je i sočno, ali prava pljeskavica mora biti konkretnija, deblja. Pljeskavica bi trebala igrati glavnu ulogu, a ovdje je poprilično sporedna.

Dodaci

Sa strane kada naručite burger ćete dobiti malo kečapa i krumpiriće koji su sve samo ne domaći. To poprilično razočarava. Također, kečapa sa strane je prilično malo budući da unutar burgera umaka nema. Slanina je bila dobro prepržena i zapravo najukusniji dio burgera.

Veličina

Burger je jako malen, maleno je pecivo, pljeskavica, jedino je dodataka dovoljno. Krumpirića ima dosta, ali ne privlače izgledom. Umaka sa strane je premalo, a kad vam njega ponestane prestajete jesti i krumpiriće. Sve to posluženo u limenom tanjuru se jednostavno ne uklapa u cijelu priču o burgerima.

Cijena

Burger s krumpirićima i umakom smo platili 37 kuna. Preskupo za količinu i najiskrenije, kvalitetu, burgera. Nažalost, za ovaj burger bismo platili puno manje.

Konačna ocjena: 2

Rocket Burger Cafe, Tkalčićeva 50

Cheddar bacon izgledom oduševljava, ali okusom baš i ne...

Meso

Ovo meso bilo je suho i nimalo sočno. Iako je izgled i više nego dojmljiv, okusom nas nije previše očarao.

Dodaci

Jeli smo varijantu s pancetom koja je bila prilično suha i blago pregorena. Ne bi bilo na odmet da je više sira, umaka je bilo dovoljno. Što se tiče peciva, ono je prilično hrskavo, ali budući da je meso prilično loše niti dodaci nisu uspjeli popraviti prilično skroman dojam.

Veličina

Veličina je dovoljna, ali budući da okusom nije fascinirao, nismo niti htjeli veći obim.

Cijena

Cijena ovog burgera je 42 kune i nažalost ne bi se vratili po još...

Konačna ocijena: 3

Tommy´s Street Burger, vrh Tkalče

Jede vam se korektan burger za male novce? Onda prošetajte do Tommy´sa u Tkalču.

Pecivo

Pecivo je uvjerljivo najlošiji dio ovog sendviča. Na žalost podsjeća na peciva iz neke loše kvartovske pekare i ovdje definitivno ima prostora za poboljšanje.

Meso

Što se tiče mesa, e tu nemamo zamjerke. Dobro, možda male. Dakle, radi se o black angusu i nama bi možda bilo draže da je pljeskavica delja, ali i ovako je bilo vrlo sočno i punog okusa.

Dodaci

U polju dodataka definitivno pozdravljamo mogućnost da sami slažete svoj burger. Tako da slobodno nemojte štedjeti na karameliziranom luku, rajčici, prženim kolutovima luka ili zelenoj salati. Sir je definitivno jedan od boljih koje smo jeli. Radi se o cheddaru koji vam se doslovno prelijeva po prstima. Mljac

Veličina

Dovoljna, iako bi pljeska mogla biti malo deblja sve u svemu cijela priča drži vodu.

Cijena

Cijena od 24 kune izuzetno nas je ugodno iznenadila!

Konačna ocijena: -4

Šalša, Kostelska 11, Trešnjevka

U Šalši rade dvije vrste burgera i obje su divne. S ovim izborom neće pogriješiti!

Pecivo

Pecivo je dobro hrskavo izvana, meko iznutra

Meso

200g mljevenog ramsteka u obje varijante, definitvno su jedne od najsočnijih pljeskavica koje smo probali.

Dodaci

Zelena salata, panceta, marinirana pečena paprika, domaći dimljeni sir, svježa rajčica, kiseli krastavaci, grilana tikvica, mladi luk, dresing od jogurta ili u drugoj varijanti BBQ umak, cole-slaw salata, grilana tikvica, zelena salata, rajčica, panceta, marinirana pečena paprika, mladi luk lijepo pašu s prethodno opisanom pljeskom i hrskavim skladnim pecivom

Veličina

Dovoljna, naravno ne bi bilo na odmet i da je malo veći, ali smo zadovoljni.

Cijena

Omjer cijene i kvalitete je više nego fer - 35 kuna.

Konačna ocijena: 5

New entry

Sherry´s, na Britancu

Sherry´s se dolaskom kreativnog chefa Kristijana Marenice odlučio za purgersku, tradicionalnu kuhinju s modernim pomakom. Želja im je oživjeti stare recepture pa su to primjenili i po pitanju burgera. Purgerski burger je kombinacija odležanog austrijskog simentala iz zagrebačkog Beefshopa, domaćih krumpirića, sweet chili umaka i colesaw salatice, dok peciva peku sami. Cijena? 50 kuna.

Otto & Frank

Novo mjesto na početku Taklče, kad prođete Cookie Factory s vaše desne strane naći će se Otto & Franks. Zanimljiv meni koji nije isključio burger. Oni su se odlučili za varijantu janjećeg burgera s umakom od jogurta i mente te svježim krastavcima i krumpirićima. Na slici izgleda dojmljivo, a vi nam javite jel i okus govorio više od 1000 riječi. Cijena? 63 kune.

Maximilian

Pecivo od crnog ugljena, čips od luka, mladi špinat, odležana junetina iz Meet the kinga, francuski plavi sir, špek od slavonske svinje i coleslaw salata. Ovo vam je nova kombinacija zagrebačkog Maximilijana. Po slici dijeluje i više no izazovno i preporučamo da svakako ne idete kušati punog želuca budući da ćete ga po opisu vjerojatno htjeti smazati do posljednje mrvice. Cijena? 69 kuna

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:11