ZBOGOM INSEKTI

Živciraju vas pauci, muhe i komarci u vašem domu? Zasadite ovu biljku i riješite ih se zauvijek!

 KRISTIN LEE/TETRA IMAGES/PROFIMEDIA/KRISTIN LEE/TETRA IMAGES/PROFIMEDIA
Koliko god čistili dom, ove napasti uvijek nekako nađu put u njega. Uz ovaj jednostavan trik nećete ih više vidjeti

Nitko ne voli kada se paučina pojavljuje na zidovima i u uglovima stropa. Naravno, čista i uredna kuća nije tako privlačna za insekte kao neuredna, ali čak i uz često čišćenje - pojava insekata je uobičajena stvar.

image
APURV JADHAV/EPHOTOCORP

Bez obzira na to kako i koliko čistim održavate svoj dom, dvorište ili terasu, pauci će pronaći put da se nastane u vašem domu. Kako ih se riješiti? Ako imate ovu biljku u kući, više nikada nećete vidjeti paukove, bube i vinske mušice. Jeste li znali da pauci i drugi sitni insekti nikako ne podnose miris mente? Odlična ideja - posadite ovu biljku kod kuće.

image
/SHUTTERSTOCK
image
KRISTIN LEE/TETRA IMAGES/PROFIMEDIA/KRISTIN LEE/TETRA IMAGES/PROFIMEDIA

Biljka metvica, poznata i kao menta, ima jaku aromu. Zaštitit će dobro vaš dom ne samo od pauka, već i od raznih kukaca, insekata i voćnih mušica.

image
LUKA GERLANC/CROPIX

Također možete pomiješati malu količinu eteričnog ulja paprene metvice s vodom (oko 10 kapi na pola litre vode) i uliti u bočicu s raspršivačem. Ovom mješavinom možete poprskati sve mračne kutove stana, terase, ostave u dvorištu, kao i sva mjesta gdje su viđeni pauci. Ugodan miris ovog spreja poslužit će i kao prirodni osvježivač zraka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 18:40