Restoran na otoku Šipanu

Bowa, drugo ime za hedonizam svih osjetila

 

U skrovitoj i mirnoj uvali jednog od najljepših dubrovačkih otoka, Šipana, smjestila se Bowa, restoran koji je zapravo mnogo više od običnog ugostiteljskog objekta. Ljeto je tamo punom parom počelo nedavno, a za ovu sezonu otvorene su i tri nove kabane kako bi gosti hedonisti iz svih dijelova svijeta, željni vrhunskog gastronomskog iskustva i mira, mogli ovdje doživjeti pravi odmor i relaksaciju.

- Anglosaksonski i nordijski užurbani životni stil osvojio je Zapad donoseći sa sobom opsjednutost rokovima, život u automobilu i brojne teškoće modernog doba. Međutim, život na Mediteranu je polagan. Sam pogled prema savršeno čistom nebeskom plavetnilu i moru koje se ljeska odagna svu gorčinu. More je, ljudima koji uz njega žive, nešto poput ognjišta oko kojega se okupljaju. I upravo moru trebamo zahvaliti za ono najbolje s bogate trpeze restorana Bowa.


Ovdje ćete svjedočiti dnevnom ulovu lokalnih ribara koji će, nerijetko pred vašim očima, iz svojih mreža vaditi najdragocjenije plodove. Zahvaljujući kulinarskoj čaroliji i tradicionalnim receptima dubrovačkog kraja, tim restorana će na vaš stol staviti dobro poznate okuse djetinjstva na Jadranu s modernim završetkom - poručuju iz Bowe i dodaju kako meso koje se ovdje poslužuje dolazi iz domaćeg uzgoja, a voće i povrće nabavlja se s lokalnih eko farmi.





Ne postoji ništa bolje od domaće tjestenine i baš zato je ona dio najukusnijih specijaliteta BOWA restorana, od kojih nikako ne smijete zaobići ni toplo predjelo orzeto sa sipom i lumparima, a od glavnih jela zasigurno će vas oduševiti Tuna u umaku od čilija, kapara i vina.






Za kraj valja napomenuti kako dobar provod s društvom ovdje nije gotov kad se spusti noć, i to zahvaljujući još jednoj novosti - od 1. srpnja radno vrijeme je produljeno i gosti mogu uživati i u sigurnom noćnom vezu. Uživajte ugodnoj i opuštenoj večeri dok se mjesečina poigrava na površini mora ove mirne šipanske valice. Može li bolje?

Foto: Bowa

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 03:26