totalno drukčiji od drugih

Ovo je ‘najluđi‘ grad na svijetu: benzinske pumpe su na krovovima, vlakovi prolaze kroz zgrade, a ceste su poput labirinta

 /SHUTTERSTOCK

Chongqing se smatra "najluđim gradom" u Kini, a iz mnogih kutova se čini kao da ste zakoračili u neku znanstveno-fantastičnu budućnost. Iako zasigurno svaki novi grad ima nešto posebno po čemu će ga se sjećati, sigurni smo da nikada niste naišli na grad kao što je Chongqing, prenosi Hayat.

Chongqing se nalazi u Kini, a na jednom Instagram profilu naišli smo na kratko, ali dragocjeno objašnjenje zašto se smatra "najluđim gradom".

- Ovo je nevjerojatan grad u Kini. Vidjeti zgradu kako pluta na vodi možda nije uobičajeno, ali sasvim je normalno u ovom gradu. Ovo je Chongqing i smatra se jednim od ‘gradova budućnosti‘ na planeti. Na primjer, vidjeti vlak kako prolazi kroz zgradu nije nešto što biste očekivali, ali u ovom gradu je to sasvim normalno. Benzinske pumpe su na krovovima zgrada, a ako to nije dovoljno neobično, ovaj grad ima jednu od najdubljih podzemnih željeznica, tj. metro, koji ide do 94 metra, što je ekvivalentno zgradi koja ima 31 kat. Pojedine ceste u ovom gradu su poput labirinta, pa je važno ne skrenuti krivo - stoji u videu koji krije još jedno iznenađenje.

Pogledajte video!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. ožujak 2024 12:14