Uspješna na vodećim sajmovima

Domaća tvrtka Prostoria predstavila svoje adute u Europi

Prostoria uspješna na vodećim sajmovima namještaja

Ovog siječnja poznata domaća tvrtka Prostoria ponovno se predstavila na oba vodeća sajma namještaja u Europi; Imm Cologne i Maison et Objet u Parizu. Naglasak je bio na predstavljanju kolekcije Trifidae, ovaj put predstavljenoj u novim varijantama i obradama. Otkako je predstavljena na prošlogodišnjem milanskom sajmu, kolekcija Trifidae privlači pozornost i profesionalaca i privatnih korisnika. Od siječnja su fotelje dostupne i u kožnoj varijanti. Ostatak kolekcije odlikuju elegancija i šarm, koji pokazuju da uz inovativnost i zanimljiv dizajn, Prostoria donosi istančan ukus i stil na tržište.

Ove godine sudjelovali su i u vrlo važnom i istaknutom dijelu sajma Imm, zvanom Das Haus. Svake godine dizajneri su pozvani da kreiraju svoju viziju modernog življenja. Ove godine izabrana je Lucie Koldova, renomirana češka dizajnerica. U potrazi za proizvođačem namještaja koji je dizajnirala za Das Haus, zajednički partner je predložio upravo Prostoriju. Prema dizajnu koji je osmislila Lucie Koldova, proizveli su prototip sofe nazvane Link.

Sofa u dvije dimenzije, s preklapajućim naslonima, koja svojim oblikom asocira na oblutke, postaje centralni dio ovog izložbenog dijela. Korištene tkanine su Ria i Vidar, partnera tvrtke Kvadrat, koja je također sponzor ovog projekta. U Parizu su se predstavili u sklopu najznačajnije selekcije izložbe, Now! Design a vivre, na više od 200 m2, s kolekcijom Trifidae.

Više o svemu na www.prostoria.eu/hr.

Foto: Prostoria

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 04:20