JEDNOSTAVNO I EFEKTNO

Evo kako uz malo boje do neodoljivog doma!

Odvojite prostorije u domu ovim jednostavnim, ali efektnim detaljima i učinite ga neodoljivim!

Bez obzira da li živite u malom stanu sa samo nekoliko soba ili u velikom prostoru bez soba, obojeni zidovi mogu biti savršeni element u vašem domu. Njima možete stvoriti nove prostore i naglasiti pojedini kut ili dio prostorije. Za ovaj efektni detalj jedino što trebate je boja, koju trebate uskladiti s namještajem. U nastavku pogledajte šest jednostavnih trikova kako to postići.

1. Napravite novu sobu u malom stanu

Kada živite u stanu s otvorenim tlocrtom i nemate zidove koji odvajaju sobe, koristite boje za zid u pastelnim ili tamnim tonovima, kako bi odrađene zone izgledale kao zasebne cjeline u prostoru.

2. Odvojite ured od ostatka kuće

Učinite da vaš uredi izgled različito bez obzira gdje se nalazili. Obojite zidove oko njega u boji koja će biti u kontrastu s cijelim domom i koja će odavati vašu osobnost - pastelne za ženski radni kutak i tamne boje poput mornarskoplave za muški radni kutak.

3. Napravite sanjivu spavaću sobu u otvorenom prostoru

Odvojite vašu spavaću sobu od dnevne zone pomoću tamne boje koja će biti u suprotnosti s vašim bijelim zidovima.

4. Naglasite policu za knjige

Istaknite vašu policu za knjige u dnevnom boravku nekom trendi kontrastnom bojom. Vaše će knjige izgledati ljepše nego ikada, a dnevni boravak dobiti karakter.

5. Napravite sanjiv kut

Svoj omiljeni kutak za čitanje i ispijanje čaja možete učiniti posebnijim nekom optimističnom bojom poput žute ili narančaste. Osjećat ćete se opuštenije i sretnije dok uživate u tišini u svome utočištu.

6. Učinite svoju kuhinju blistavom u otvorenom dnevnom boravku

Ako je vaša kuhinja povezana s dnevnim boravkom, istaknuti ju možete nekom upečatljivom bojom, kao u ovom primjeru.

Izvor: frame.bloglovin

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 19:48