PROFIL

FUNFORM'S JOSIPE MILOVIĆ Zabavni printovi i dekoracije inspirirani životnim trenucima

Predstavljamo ilustracije i majice FunForm’s Josipe Milović

Slikarska dizajnerica u slobodno vrijeme osmišljava kolorističke motive te ih digitalno crta uz pomoć tri računalna programa.

“Kaj se čudiš ko pura dreku?” Tako glasi jedna od narodnih “mudrosti”, koju su stanovnici središnje Hrvatske vrlo vjerojatno čuli i rado upotrijebili iako nismo sigurni zna li itko zašto bi se pura čudila izmetu. No, Dalmatincima je ova izreka pomalo egzotična jer se u njihovim krajevima baš i ne koristi.

S njom se nakon dolaska u Zagreb susrela i mlada Splićanka Josipa Milović i, kako joj se učinila užasno smiješnom, odlučila ju je ilustrirati i pripremiti za print na majici.

Josipa je po struci psihologinja i taj posao radi s velikim veseljem, no kako je nakon Srednje umjetničke škole koju je završila u Splitu stekla zvanje slikarskog dizajnera, svoju kreativnost i znanja primjenjuje u slobodno vrijeme osmišljavajući kolorističke i personalizirane ilustracije i majice.

- Sve što smislim digitalno crtam u programima kao što su Photoshop, Illustrator i SketchBook, koji mi omogućavaju beskonačnu slobodu izražavanja. U njima s nekoliko klikova svaki crtež mogu potpuno izmijeniti ili prilagoditi i to je ono što me oduševljava - pojasnila je ova 28-godišnjakinja, čija kreativnost buja i zahvaljujući tome što doma nema televizor pa slobodno vrijeme koje bi inače potrošila na gledanje programa može provesti u osmišljavanju zabavnih ilustracija.

MOTIVI ŽIVOTINJA

Izradom FunForm’s ilustracija počela se baviti prije godinu i pol, crtajući prijatelje i smještajući njihove likove u okruženje s elementima koji ih najbolje karakteriziraju ili opisuju. Njezini radovi svidjeli su se i široj publici, a potom je osmislila i majice sa životinjskim motivima jer, kako pojašnjava, za svaku se životinju automatski veže neka tipična karakteristika.

Personalizirane ilustracije pak radi u dogovoru s osobom koja ju naručuje, pa tako prvo posluša njihovu priču, raspita se o interesima, poslu i onome što voli. Potom slijedi osmišljavanje i razrada ideje, a nakon toga treba joj oko tjedan dana da zamisao pretvori u gotov proizvod.

GDJE KUPITI?

Josipine majice i ilustracije mogu se naručiti putem FunForm’s Facebook stranice, na web stranici funform’s.me, preko Etsyja ili u trgovini PMS u Tkalčićevoj ulici u Zagrebu. Cijena majica kratkih rukava kreće se između 120 i 160 kuna, a one dugih rukava su 200 kuna. Ilustracije na kojima je jedna osoba stoje 300, a one na kojima su dvije osobe 400 kuna.

Foto: Sandra Šimunović/Hanza Media, FunForm’s

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 17:12