Bez zamjerke

Kako su dizajneri renovirali derutnu kuhinju od 5 kvadrata u stanu mlade obitelji s djetetom

 OLGA ŠANGINA/
Dizajneri studija Carton Group osmislili su trosoban stan za mladu obitelj s djetetom u kući sa zastarjelim rasporedom i niskim stropovima

Stoga su promjene bile neizbježne i značajne. Kuhinja je spojena s dnevnim boravkom, ima oblik slova P i osigurane su klizne pregrade, budući da se za kuhanje koristi plin.

image
PRIVATNA ARHIVA/

Fotografija kuhinje prije renoviranja

"U fazi planiranja shvatili smo da originalna mala kuhinja može služiti samo za pohranu i kuhanje, pa smo pokušali maksimalno iskoristiti sav prostor za smještaj potrebne opreme i sustava za pohranu. Konfiguracija prostorije dovela je do odabira namještaja po narudžbi”, kažu autori projekta.

image
OLGA ŠANGINA/

U pet kvadrata uspjeli su ne samo postaviti svu potrebnu opremu - od štednjaka s pećnicom i perilicom posuđa do hladnjaka, već su ostavili i malo mjesto za sjedenje na prozorskoj dasci s malim prostorom za odlaganje ispod.

image
OLGA ŠANGINA/

Skandinavski stil uzet je kao osnova za interijer, koji je postao dinamičniji i bogatiji bojama. Za vlasnike je bilo važno koristiti prirodne i hipoalergene materijale, uključujući masivne hrastove prozorske klupice, hipoalergene zidne boje i rastezljive stropove od tkanine.

image
OLGA ŠANGINA/

"Za pozadinu smo odabrali pločicu s uzorkom koja je stvorila atmosferu u cijelom interijeru kuhinje", objašnjavaju.

image
OLGA ŠANGINA/

Kako bi se povećala funkcionalnost malog prostora, u nišu je postavljen kuhinjski ormarić s otvorenim policama za spremanje lijepog posuđa i dekora.

image
OLGA ŠANGINA/

Stan ima plin pa je kuhinju trebalo izolirati od dnevnog boravka, ali u isto vrijeme ne blokirati protok prirodnog svjetla. Stoga je staklena pregrada korištena za klizna vrata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 19:24