Kupaonska rasvjeta

Doznajte koja je rasvjeta najbolja za vašu kupaonicu!

Rasvjeta u kupaonici je izuzetno važna posebno ako niste u mogućnosti da vam kupaonica ima prirodni izvor svjetla. Bez obzira koliko je velika, ova prostorija mora biti dobro osvijetljena, a na vama je da mudro i funkcionalno odaberete vrstu rasvjete. Ne morate nužno birati skupa rasvjetna tijela, ali ih morate prilagoditi veličini prostorije.

Ako je kupaonica površinom mala ili nema prozora, rasvjeta zahtijeva puno planiranja. Najbolje ju je riješiti s više različitih rasvjetnih tijela: iznad ogledala, na njemu ili pokraj njega, ugradbeno u strop i ukrasno viseće. Opća rasvjeta osvjetljava cijeli prostor, a diskretna daje ugodnu atmosferu prilikom kupanja. Rasvjetu treba staviti s obje strane ogledala u visini lica kako bi se pružilo najbolje svjetlo i umanjile sjene za namještanje frizure, šminkanje ili brijanje. Svjetlost bi trebala biti toplog spektra, a najvažnije je da sva rasvjetna tijela imaju posebnu zaštitu za vlažne prostore (IP zaštita).

Naš odabir svakako bi bio indirektna rasvjeta koja je namijenjena za opuštanje i koja stvara izuzetno ugodnu i smirujuću atmosferu. Na raspolaganju su vam i neka efektna rješenja poput kombinacije stakla s pozadinskom rasvjetom, čime se naglašava dio kupaonice.

U nastavku pogledajte kupaonice u kojima se posebna pažnja posvetila rasvjeti, i sretno.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 07:58