Francuski sajam namještaja

Maison et Objet

Maison et Objet glavni je francuski sajam posvećen uređenju interijera koji se održava dva puta godišnje u Parizu.

Riječ je jednom od tri najvažnija europska sajma na kojem je ove godine svoje nove kolekcije predstavilo više od 3000 izlagača, a brojnim je posjetiteljima pružio uvid u najnovije trendove svjetski poznatih marki. Umjetnost lijepog življenja protkana je ovdje kroz brojne izlagačke štandove na kojima su poput najljepših svjetskih izloga predstavljene najnovije dekoracije, produkt dizajn, tekstil, rasvjeta i sve druge divne stvarčice koje nam prostor u kojem boravimo čine ljepšim.

U nastavku vam donosimo pet vrućih trendova koje smo uočili na Instagramu razgledavajući fotografije do kasnojutarnjih sati. I evo što smo zaključili.

TROPSKA RASKOŠ

Da, znamo, i nama je već dosta tropa u interijerima, ali ovaj je prošlogodišnji trend uspio pustiti svoje korijene i ove ćemo ga godine još morati gledati. Doduše, danas izgleda više "klasično", a manje kičasto. Vedre presvlake s motivima palmina lišća i flaminga glavni su motiv koji su mnogi izlagači prigrlili u svojim kolekcijama. Čak je i Ferm-Living brend poznat po svojem grafičkom skandinavskom stilu izbacio kolekciju egzotičnih jastuka ukrašenih metalnim nitima.

A photo posted by MORGANE (@morganemlf) on

VELIKI POVRATAK TRADICIONALNIH OBRTA

Lijepo je vidjeti pomalo zaboravljene obrte ponovno oživljene u suvremenoj estetici. Od ručno tkanih vlakana do kože presvučene metalima, koncept ručno izrađenih proizvoda globalno je prisutan i to nas je baš jako razveselilo. Dobar primjer povezivanja tradicionalnih tehnika i suvremene estetike predstavio je Sebastian Cox linijom namještaja izrađenom od tkanih drvenih traka.

A photo posted by @monaetbasil on

A photo posted by CARTABLE (@cartableenfants) on

A photo posted by enlighten (@enlightenegypt) on

A photo posted by @northernstyling on

ELEGANTNA PROŠLOST

Retro siluete i šik materijali nagovijestili su elegantan stil koji svoju inspiraciju pronalazi u novom klasicizmu. Nježni baršun i topli metalni detalji poput zlata i mjeda glavni su protagonisti ovog trenda kojem jednostavno ne možemo odoljeti.

A photo posted by l'Opificio (@lopificio) on

gebrüder thonet vienna #mo2017 #mo2017 #maisonetobjet #maisonetobjet2017 #celebratedesign

A photo posted by liv ⌂ (@oliviapulcet) on

A photo posted by vera_pro (@vera_pro) on

A photo posted by Nina Tseleva (@artforma) on

GEOMETRIJA

Velvet, koža ili vuna. Čvrsto, glatko, zrnasto ili izbočeno. Dakle, sve može i još pritom odlično izgleda. Različite teksture i oblici spojeni u cjelinu preplavili su Instagram. I to od dekorativnih predmeta do konkretnog namještaja pa tko voli neka izvoli.

A photo posted by @meizai_au on

A photo posted by CAI Designs (@caidesigns) on

FEEL GOOD NAMJEŠTAJ

Udoban i ugodan namještaj ove je godine imperativ. XXL geometrijski uzorci prošiveni na suvremenim ultraudobnim sofama podsjećaju na tople zimske džempere iz kojih nikada ne bismo izlazili.

A photo posted by Agathe Iou (@agatheapache) on

A photo posted by Katia Story (@katia.story) on

on

j

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2024 17:35