Kuglice koje oduševljavaju

NOVA BOŽIĆNA KOLEKCIJA BRENDA MARINSKI HEARTMADES

Božićna kolekcija koja nas je oduševila!

Riječka dizajnerica Marina Marinski i ove nas je godine razveselila svojim božićnim dekoracijama uglavnom baziranim na kuglicama, ali i ukrasima od sirove gline u obliku zvjezdica, borića i ptičica.

Veliki uspjeh prošlogodišnje božićne kolekcije Marinski Heartmades potaknu je dizajnericu da za nadolazeći Božić osmisli dvije nove linije kuglica. Jedne su minimalističke imena WONDERLAND, elegantne mat crne i bijele, s crnim i zlaćanim ornamentima motiva iz prirode: ptičica, lišća, grančica, cvijeća.

Druga je pak „linija za vječne djevojčice“, s prepoznatljivim Marinski curicama i nosi naziv FAIRY (vila), sa zlatnim, platinastim i bijelim ilustracijama na midnight blue, sivoj, crnoj, nježno ružičastoj, vatrenoj crvenoj ili pozadini boje breskve.

- Inspiraciju za kuglice pronašla sam u sjećanjima na djetinjstvo. Kad sam bila dijete, najveći događaj prilikom kićenja božićnog bora bilo je postavljanje posebnih pet maminih kuglica na najviše grane. Kuglice su bile zlatne, i stare, meni kao djetetu bile su bar 100 godina stare, a mama je njihovo svečano postavljanje na bor godinama pratila istom pričom: kuglice joj je darovala baka, kad je bila dijete, jednog Božića, ispod drvca... - sretno nam prepričava dizajnerica.

Marinski kuglice direktna su spona sa djetinjstvom te prizivaju osjećaj zimske ušuškanosti. Nije potrebno vjerovati u Božić da biste povjerovali u njihovu magičnu moć. Razigrane, a istovremeno zimski elegantne, one naprosto zrcale zimsku pozitivu, nalazile se na božićnom drvcu ili bilo kojem drugom istaknutom mjestu vama bitnog prostora.

Kuglice su izrađene od keramike. Filigranska preciznost, sati strpljenja i božićna nostalgija utkani su u svaku od njih. Svaki komad je ručno izrađen od početka do kraja u njezinom studiju u okolici Rijeke. Detalji su izvedeni 24 karatnim zlatom ili pak platinom koja se ručno nanosi za svaki predmet.

Kuglice se mogu kupiti online na adresi www.marinski.me . Dostupne su i u Take me home shopu u Zagrebu, na adresi Tomićeva 4.

Foto: Marina Heartmades

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 02:54