SAVJETI STRUČNJAKA

Nova godina, novi projekt: Makeover starih kuhinjskih elemenata uz minimalni budžet

Unsplash

 Christian Mackie
Ako razmišljate o preuređenju ili renoviranju vaših kuhinjskih elemenata, ne znači da na to morate potrošiti mnogo novca

Postoji puno pristupačnih i jednostavnih načina kako bi vaši kuhinjski elementi izgledali ljepše i modernije, čak i kada raspolažete s određenih budžetom koji vam ne ostavlja previše opcija. Kako bismo vam pomogli, za vas smo izdvojili savjete poznatih dizajnera interijera za nadogradnju starih ormarića i ostalih dijelova u kuhinji.

image

Unsplash

Karolina de Costa

Unaprijedite izgled novim metalnim detaljima

Dizajner Bobby Berk tvrdi da je njegov najveći savjet za nadogradnju inače osnovnih kuhinjskih ormarića korištenje kvalitetnih metalnih detalja (zasuni, kvake, ručke i slično).

- Stilovi mogu biti vrlo ograničeni kada je riječ o profilima postojećih kuhinjskih ormarića, tako da volim uključiti metalne detalje. Postoji toliko dobrih opcija iz trgovina koje izgledaju vrhunski i luksuzno, a možete ih nabaviti po relativno niskim i povoljnim cijenama - kaže. Bobby također predlaže miješanje i usklađivanje stilova gornjih i donjih ormarića.

image

Unsplash

Content Pixie

Ne zaboravite na šarke (pant)

Metalni detalji na ormarićima možda se odnose na nadogradnju vaše kuhinje, ali jednako tako biste trebali razmisliti i o praktičnosti šarki kada renovirate svoju kuhinju.

- Uvijek se odlučite za šarku koje omogućavaju ormarićima sporo zatvaranje. Oni ne samo da čuvaju da se vrata vašeg ormara ne zatvaraju prebrzo (tko to želi čuti?), već i produžuju život vaših ormarića zahvaljujući manjoj istrošenosti - kaže Raymond Boozer.

image

Unsplash

Jorge de Jorge

'Poigrajte' se rasvjetom

- Preskočite uobičajena ugradbena svjetla i rasvjetu, već se zapitajte možete li vašim kuhinjskim ormarićima dodati rasvjetu koja će ih dodatno 'osvježiti'. Promjena osvjetljenja može u potpunosti transformirati vašu kuhinju, čak i u slučaju da koristite jednostavne ormare. Oni nisu samo funkcionalni, već dodaju dimenziju i teksturu cijeloj kuhinji - kaže Gutierrez.

image

Unsplash

Eugenivy Now

Odlučite se za otvorene kuhinjske police

Umjesto klasičnih ormarića u kuhinji, zašto se ne biste 'poigrali' s dizajnom i zamijenili ih otvorenim policama? S time se slaže i Berk.

- Dodavanje otvorenih polica još je jedan jednostavan način da vaša kuhinja izgleda prilagođenije i posebnije. Uz to, nudi vam i funkcionalno područje prikaza. Ne samo što vam vizualno otvara prostor, već vam omogućava i da pokažete neke svoje ljepše predmete - dodaje Berk.

image

Unsplash

Sergei Sushchik

Manje je više

- Zaista čvrsto stojim uz frazu 'manje je više', pogotovo kada je riječ o kuhinjskim ormarima. Umjesto da se odlučite za stil ormara koji ima puno detalja, potražite nešto malo jednostavnije - kaže Berk i dodaje da su njegov favorit obično ormarići s ravnim prednjim ili vratima u obliku ploče. Oni su, kako kaže, klasični i bezvremenski.

image

Unsplash

Kam Idris

1. Ispunite praznine stropnim lajsnama

Za dizajnericu interijera Ginu Gutierrez iz tvrtke Gina Rachelle Design rješenje je u tome da dizajn ide od poda do stropa, tako da ne postoji jaz između stropa i gornjih ormarića.

- Koristimo stropno postolje, završne obloge i ploče za ispunu kako bismo ispunili sve praznine na stropovima, zidovima, ali i području iznad hladnjaka. To u kuhinji stvara uglađen, prilagođen izgled - tvrdi Gutierrez.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 19:30