Veseli dječji brend s dozom minimalizma

Profil: Pinch Toys

Veseli dječji brend s dozom minimalizma

Mlade mame iz Osijeka svoje proizvode nazivaju igračkama za cijelu obitelj jer su multifunkcionalne. Osim za igranje, služe i kao preslatke, jedinstvene dekoracije za dječje sobe

Lutanje bespućima Facebooka i interneta dovelo nas je do prekrasnih stvari za klince. Prvo smo zamijetili ribice Wandu i Oscara, a zatim i ostale proizvode, a sve to preko lijepo snimljenih fotografija i odlično organiziranog weba. Sam naziv Pinch • toys na prvu nas je zavarao pa smo pomislili da se radi o stranom brendu, no istraživanjem smo shvatili da je to hrvatski brend koji su pokrenule dvije kreativne mame iz Osijeka. Kad smo ih konačno upoznali, zamolili smo ih da se predstave i kažu nam kako je sve počelo.

Najprepoznatljiviji proizvodi su ručno rađene, sto posto pamučne ribice Wanda i Oscar te mobili za bebe

– Pinch • toys su Sanja Đurić i Maja Korovljević iz Osijeka, koje dijele istu ljubav prema djeci, kreativnosti i minimalizmu. Nije nam trebalo dugo da sve te sastojke pomiješamo u spoj iz kojega se u listopadu 2014. rodila jedna lijepa priča s igračkama koje će, nadamo se, dugo ostati dio svačije obitelji. Naš brend opisujemo kao minimalistički, prirodan, multifunkcionalan i kvalitetan ručni rad, izrađen kombinacijom prijateljstva, ljubavi i pažnje. Najljepši je dio cijele priče to što se igramo i radimo u isto vrijeme, a pritom stvaramo igračke koje su sigurne za djecu, ekološki prihvatljive, razvijaju motoriku i svojim se izgledom mogu uklopiti u svačiji dom – pričaju simpatične kreativke i dodaju kako je njihova priča počela uz svakodnevnu igru i kreativni rad s djecom.

Trajne, korisne i lijepe

– Primijetile smo koliko je oskudan izbor igračaka, posebno onih napravljenih od prirodnih materijala, i odlučile smo to promijeniti. Zamisao je bila da svojim igračkama želimo pružiti nešto što će trajati, biti korisno za djecu i ugodno svačijem oku te se uklopiti u svaki životni prostor. Volimo reći kako su to igračke za cijelu obitelj jer su zamišljene kao multifunkcionalne. Osim igranja, mogu poslužiti i kao dekoracija, a zbog kvalitete i dugotrajnosti materijala dugo ostaju u upotrebi pa se mogu prenositi i na iduće generacije – ističu kreativke.

Prodaja u Muzeju iluzija

Najprepoznatljiviji proizvod brenda su ručno rađene, 100% pamučne ribice Wanda i Oscar. Uz njih su tu pamučni dječji ruksaci i baby mobili za najmlađe. – Imamo i drveni asortiman koji u suradnji s domaćim stolarima izrađujemo od bukve, jasena i johe, a bojamo ih ekološki prihvatljivim bojama koje su potpuno neškodljive za djecu.

U ponudi se mogu naći razni oblici, među kojima su Pinch grad, autići, avion i helikopter, mačka i slon te najnoviji proizvod – drveni mobil. Bilo nam je iznimno važno da ljubav prema prirodnim materijalima prenesemo u svoj rad budući da su proizvodi prvenstveno namijenjeni najmlađima. Samim time, jako smo se trudile oko izbora jer smo upravo time htjele istaknuti posebnost svih naših proizvoda – ističu. Zanimalo nas je i kako je nastalo ime brenda.

– Ime je nastalo još dok smo u početku izrađivale igračkice od drvenih štipaljki, a zadržale smo ga jer originalno znače prstohvat ili mala količina nečega, u našem slučaju pomalo svega za djecu i roditelje – kažu djevojke. Sve narudžbe primaju putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. – Osim maila, čitav Pinch asortiman dostupan je direktno na www.pinchtoys.com gdje sa samo par klikova možete doći do bilo kojeg našeg proizvoda. Također bismo voljele istaknuti da se u Hrvatskoj nalazimo u Muzeju iluzija u Zagrebu. Osim svega navedenog, Pinch • toys može se pronaći u sveukupno tridesetak web shopova, a nerijetko poželimo i sebe spakirati u kutiju – smiju se jer narudžbe stižu iz cijelog svijeta: od Hrvatske, cijele Europe, Kanade, Amerike, Australije i Japana do Koreje i Novog Zelanda.

Širenje poslovanja

Što se tiče planova za budućnost, imaju još elana. – Planiramo još mnogo noviht proizvoda i što više izvoza. Širenje poslovanja i otvaranje trgovine također nam zvuči privlačno, ali još uvijek pokušavamo ići korak po korak i jednostavno uživati u onome što radimo – zaključuju ove osječke kreativke, a na nama je samo da im poželimo sreću i puno uspjeha u daljnjem radu.

Kontakti: pinchtoys.com, instagram.com/pinchtoys, facebook.com/pinchtoys, pinterest.com/pinchtoys, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Foto: Pinch Toys

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 06:13