praktično, a dekorativno

Sofisticirani detalji od kože

Kada ugledamo izvrsno uređeni interijer, prvo nas zadivi harmonično osmišljena cjelina, a potom nam pažnju privuku (i zadrže) zanimljivi detalji čija dobro odmjerena kombinacija pomaže stvoriti to impresivno uređenje vrijedno spomena. Ukrasni detalj koji sve češće zamjećujemo u odličnim prostorima uporaba je sirove kože koja je postala iznimno popularan materijal za brojne "uradi sam" projekte, a rezultat je profinjen izgled bez puno muke. Sirova koža ili njezina zamjena u obliku umjetne kože može vam poslužiti za izradu raznovrsnih držača i ručkica koji će običnim predmetima poput kuhinjskih dasaka, drvenih polica ili časopisa dati neočekivanu dozu sofisticiranosti. Prirodna boja kože ili tamnije obojen kožni materijal jednako efektno izgledaju u interijeru pa njihov odabir ovisi o tome kakav učinak želite postići. Tamnija koža omogućit će vam stvaranje rustikalnog izgleda, a svjetliji će komadi izgledati nježno i meko. U nastavku pogledajte nekoliko izvrsnih prijedloga kako u svoj dom dodati ovaj detalj.

Ručkice na ormarićima/ladicama

Malen, ali upečatljiv detalj koji će moderne ormariće ravnih fronti učiniti vizualno zanimljivijima možete izraditi i od starog kožnog remena. Ako imate više ormarića koje želite na ovaj način ukrasiti, preporučujemo kupnju zasebne trake koju ćete potom izrezati na jednake dijelove i postaviti prateći ove upute.




JEDNOSTAVAN TRIK Koža kao efektan detalj namještaja!

Držač za police

Umjesto ugradnje željeznih nosača za police, zašto ne biste razmotrili kožne držače? Pogotovo ako će vaše police biti ukrasnog karaktera i na njih ne planirate stavljati gomilu teških predmeta. Odlična kombinacija svijetlih drvenih daskica i svijetle kože uljepšat će vaš dnevni boravak, spavaću sobu ili ured! Izraditi ih možete na ovaj način.





Držač za časopise/ručnike/odjeću/jastučiće

Časopisi sa svojim privlačnim naslovnicama mogu djelovati kao pravi ukras u prostoru, a ima li boljeg načina da ih izložite nego da ih smjestite u elegantan kožni držač? Izrada ovih dekorativnih elemenata nije teška, a mogu vam poslužiti i za vješanje šalova, kuhinjskih krpa ili pak jastučića. Upute potražite na poveznici.





Ručkice kuhinjskih daski

Drvo samo po sebi unosi toplinu u svaki prostor u kojem se nalazi, a kada tome dodate još i ručke od sirove kože, fantastičan izgled ovih kuhinjskih pomagala neće izostati.


Držač šipke za vješanje papira/odjeće/ručnika

Vješanje ručnika u kupaonici nikada nije bilo privlačnije, a kožne ručke u kombinaciji s obrađenom drvenom granom predstavljaju izvrstan rustikalni detalj predsoblja!





Izvor: Love Maegan

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 22:56