trendovi u uređenju

Što nas čeka u svijetu pločica u 2017. godini?

Već smo saznali koje ćemo boje koristiti u 2017. godini, a sada je vrijeme da se posvetimo pločicama! Pločice s lakoćom mogu postati divan ukrasni detalj i potpuno promijeniti izgled naših kupaonica i kuhinja te ih tako preobraziti iz dosadnih prostorija u elegantne dijelove našeg životnog prostora koji privlače pozornost. Odabir pravih pločica nije lak zadatak, pogotovo ako uzmete u obzir da je potrebno uložiti dosta truda kako bi se postojeće zamijenilo novima.


Golemi izbor pločica u trgovinama i na specijaliziranim internetskim stranicama dodatno otežavaju cijeli proces, pogotovo ako niste sigurni što vam se sviđa i kakvo bi vas uređenje iz dana u dan veselilo dok koristite svoju kuhinju ili kupaonicu. Stoga je uvijek korisno izdvojiti primjere trendova koji nas očekuju u idućoj godini kako bismo se dobro pripremili za promjene u našim interijerima! Ideje koje možete pronaći u nastavku djelomično ponavljaju određene klasike u uređenju, a predstavljaju i mnoge novosti. Pa pogledajte!

Pločice s uzorkom bez iznimke unose ritam i dinamiku u prostoriju neovisno o kombinaciji boja i kompleksnosti uzorka. Kupaonice i kuhinje same po sebi prepune su oštrih linija i tvrdih površina pa se uporabom uzoraka na pločicama unosi element iznenađenja i mnogo osobnosti u prostoriju. Ručno izrađeni uzorak dekorativnih pločica jamči vam da će vaš prostor biti jedinstven i atraktivan, a ako vam se sviđa šarenilo, uvijek možete spojiti više različitih uzoraka i stvoriti upečatljivo uređenje.




Crna boja i dalje je izvrstan izbor za kupaonice koje nude odmak od tipičnih neutralnih tonova pločica. Danas možete odabrati između sitnih i krupnih pločica, sjajnog ili mat premaza te različitih oblika pločica, što znači da bez puno muke možete stvoriti bezbroj kombinacija svog uređenja. Uz crnu pozadinu posebno dolaze do izražaja metalni detalji slavina i teksture tkanina koje koristimo u našim kupaonicama te svaka druga boja detalja posebno dolazi do izražaja.




Povratak terakote na podovima dio je trenda u dizajnu interijera kojim se u domove pokušava vratiti prirodne materijale i tople tonove poput narančaste boje terakote. Pločice od terakote izvrsno izgledaju na podovima, zidovima pa čak i stropovima i nadilaze prostore kao što su kupaonica i kuhinja. Uz drvene detalje, bogate tkanine i orijentalne tepihe zazivaju duh Mediterana i čine prostor šarmantnim.




Oživljavanje starijih trendova vidljivo je u uporabi pločica u obliku ribljih ljuskica o kojima smo već pisali i koje mogu izgledati zaista zanimljivo. Upravo zbog svog jedinstvenog oblika posebno dolaze do izražaja, a jednostavan način slaganja pravilnog uzorka olakšava njihovo postavljanje te čini prostor vizualno atraktivnim. Oblik ljuski ili lepeze slaže se poput mozaika i bile one raznobojne ili jednobojne, ove će pločice svakako razbiti dosadu u prostoru.




Heksagonalne i trokutaste pločice sve se češće mogu zamijetiti u kuhinjama i kupaonicama diljem svijeta, u kombinaciji s parketom na podovima i s različitim uzorcima stvaraju posebno efektan dojam. Pločice ove vrste stvaraju pravilne oblike koji ne moraju pratiti jednu ravnu liniju već se njihovim slaganjem stvara ritam izmjene materijala koji uređenje pretvara u igru.




Jedan od trendova koji polako, ali sigurno postaje sve popularniji jest uporaba pločica u intenzivnijim bojama. Savršen način da u svoju neutralnu kuhinju unesete malo veselja upravo je uporaba pločica koje bez iznimke privlače pozornost. Intenzivna zelena boja, jarka žuta ili raskošna crvena pretvorit će dosadnu kuhinju u centar događanja i prostor u kojem ćete s užitkom boraviti.




Uzorak riblje kosti prebacio se s parketa i podova na zidove kuhinja i kupaonica zbog svoje vizualne zanimljivosti. Čak i naizgled obične pločice postavljene na ovakav način mogu postati izvrstan dio uređenja, i to na jeftin i jednostavan način.




Kreativni raspored pločica još je jedan način na koji možete istaknuti pa kombinirajte svoje pločice imajući to na umu. Postavljanje pravokutnih pločica okomito nije baš novost, ali primjena tog pristupa s modernim pločicama kao što su pločice nadahnute stanicama podzemne željeznice stvara elegantan i suvremen izgled prostora. Razmišljajte izvan okvira dok zamišljate izgled svoje nove kuhinje i kupaonice i izvrsni rezultati neće izostati.




Izvor: Tile Mountain

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 12:29