DOBRE IDEJE

Televizor može poslužiti i kao dekor u domu: Poigrajte se i budite domišljati

 Studio Peake
Osim ako nemate TV i igrate šah svaku večer, nema načina da izbjegnete činjenicu da je TV bitan dio života

Želite transformirati svoj dom s najelegantnijim TV idejama za dnevni boravak? Taj veliki crni ekran na koji se toliko oslanjamo često je teško uklopiti u svoj životni prostor. Zato smo istražili neke od ideja o tome kako ukomponirati TV u svoju modernu dnevnu sobu. Tako da vaš TV nadopunjuje – a ne komplicira – cjelokupni izgled.

VRHUNSKE IDEJE ZA TV ZA DNEVNI BORAVAK

1. PRIGRLITE VELIČINU I STIL SVOG ZASLONA

Osim ako nemate TV i igrate šah svaku večer, nema načina da izbjegnete činjenicu da je TV bitan dio života. Dakle, kada se radi o odabiru TV-a za vaš prostor, nema smisla bježati od velikog ekrana – čak i ako imate relativno mali dnevni boravak.

Najbolja stvar je učiniti da TV izgleda kao da je sastavni dio dizajna i prihvatiti ga. Posvetiti mu posebnu poziciju i pozornost kako bi ga najbolje ukomponirali s ostatkom uređenja.

2. POSTAVITE TV NA OPTIMALNU VISINU

Kada postavljate televizor, važno je uzeti u obzir njegovu visinu u odnosu na mjesto odakle ćete ga gledati. To može varirati ovisno o rasporedu sjedenja, ali obično bi vam oči trebale biti otprilike od jedne trećine do polovice TV ekrana.

Možete nacrtati veličinu na komadu papira kako bi osigurali da proporcije predloženog TV funkcioniraju u prostoru.

3. ODABERITE UPADLJIVI STALAK ZA TV

Ako montiranje na zid ili skrivanje TV-a nije opcija, prihvatite njegov kutni oblik i pronađite elemente koji će mu odgovarati stilom. Na internetu ćete pronaći široku ponudu TV postolja i medijskih jedinica koje će vam pomoći da svoj TV uklopite u dekor - tako da izgleda kao da je oduvijek trebao biti dio namještaja.

Odaberite TV stalak s wow faktorom, koji čini kao da je TV u izlogu. Držanje jednobojne sheme, ali prihvaćanje zanimljivih oblika, tekstura i završnih obrada stvarno stvara dramatičan i privlačan izgled.

4. SKRENITE PAŽNJU OD TV-a

Ako su gosti zaokupljeni traženjem knjiga koje se nalaze u vašoj kućnoj biblioteci, manja je vjerojatnost da će primijetiti veliki crni TV ekran kada uđu u vašu dnevnu sobu.

Budući da ovakav izgled može biti prilično natrpan, savjet je osigurati da pozadina bude čista i pojednostavljena. To će vam pomoći da stilski izložite knjige, a postavljanje TV-a na sredinu stvorit će ravnotežu.

Upečatljivo umjetničko djelo i nježna boja – na primjer u jastučićima i lampi – također će dodati stil i karakter cjelokupnom izgledu.

5. BALANSIRANI IZGLED

Kada je riječ o stvaranju sobe koja je ugodna za oko i u kojoj se možete odmarati, puno toga ovisi o ravnoteži. Kada dizajnirate prostor koji posebno uključuje TV, pomaže uravnotežiti proporcije TV-a pomoću polica, stolarije ili nekog oblika umjetničkog djela.

Čineći ovo stvarate osjećaj sklada u cjelokupnom izgledu. Sa zanimljivim dodacima na policama, možete stvarno transformirati cjelokupni prostor i pobrinuti se da TV ne dominira cjelokupnom shemom.

6. STAVITE SVOJ TV U ZID

Ugradnja TV-a ravnog ekrana u zid ili u stolariju može izgledati elegantno i stvoriti minimalistički dojam koji je jasan i bez nereda. Ugradnjom pomažete da televizor izgleda impozantno i daje šik, sofisticiran izgled.

Da biste montirali svoj ekran u udubljenje u zidu, trebat će vam pravi nosač. Morate biti sigurni da ne stavljate u vanjski ili nosivi zid, pa je najbolje prvo potražiti pomoć stručnjaka.

7. UKLOPITE SVOJ TV U DEKORU DNEVNE SOBE

Jedan od načina da se vaš TV uklopi u dnevnu sobu je odabir boje zidova koja prikriva veliki crni ekran. Jedna od najjednostavnijih ideja za TV u dnevnom boravku, bojanje zidova kako bi se nadopunio crni ekran.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 12:38