top sedam najboljih

Top 7 aplikacije za uređenje doma

Na tržištu se danas može pronaći bezbroj korisnih aplikacija koje nam pomažu da organiziramo različite aspekte svoga života, od planiranja obroka, vježbanja, osobnog stila pa do izgleda našeg doma. Tako se u virtualnom svijetu pametnih telefona, tableta i računala može isplanirati uređenje interijera do najmanjeg detalja, počevši od najosnovnijih radnji kao što su crtanje tlocrta i slaganje osnovnog rasporeda u prostorijama. Pomoć pri planiranju i organiziranju doma uvijek je dobrodošla kako se ne bi dogodilo da precijenimo stvarnu veličinu prostora i zanemarimo koliko određeni komad namještaja zaista zauzima mjesta. Prije nego što se upustite u radove, korisno je imati ideju kako bi vaš prostor trebao izgledati nakon svih planiranih promjena, a savršeni alat za stvaranje idealne prostorije aplikacije su u kojima se možete poigrati kombiniranjem boja, stilova i namještaja prije nego što nazovete majstore i krenete u kupnju. U nastavku su navedene najbolje aplikacije koje su trenutačno na tržištu, a služe za crtanje tlocrta i rasporeda prostorija.

Magic Plan

Besplatna aplikacija Magic Plan dostupna korisnicima iOS i Android sustava omogućuje vam stvaranje tlocrta na temelju vaših fotografija. Odličan alat za korisnike koji nemaju iskustva u crtanju tlocrta, a treba im za brzinsko planiranje rasporeda. Za razliku od drugih aplikacija, Magic Plan nije jako detaljan što se tiče samog uređenja.

Room Scan Pro

Aplikacija Room Scan Pro namijenjena je korisnicima iOS-a i cijena joj je 4,99 dolara, a zanimljiva je jer sama izrađuje tlocrt prostora. Korisnici trebaju samo prisloniti mobitel uza zid, a on će potom skenirati opseg prostorije.

Za svladavanje ove aplikacije možda će vam trebati malo truda, ali je iznimno učinkovita i stvara točan tlocrt.

Floor Plan Creator

Ova je aplikacija besplatna za korisnike Androida i omogućuje stvaranje detaljnih tlocrta, i to 3D. Iznimno je korisna pri kupnji namještaja jer vam omogućuje da provjerite kako bi vaš novi namještaj izgledao u prostorijama koje vam stoje na raspolaganju, čime možete spriječiti kupnju nepraktično velikih ili pak premalih komada.

Room Creator

Još jedna besplatna aplikacija za Android sustav, Room Creator pomaže korisnicima dizajnirati interijer u prostoru za manje od 10 minuta, i to upisivanjem dimenzija prostorije, odabirom uzorka poda i boje zida te dodavanjem dekora. Ljubitelji ove aplikacije hvale njenu jednostavnost i jasnoću korisničkog sučelja.

Amikasa

Izvrsna aplikacija Amikasa dostupna i za iOS i Android korisnike ima vizualno atraktivno sučelje i omogućuje korisnicima da stvaraju raspored u prostorijama korištenjem namještaja i dekora stvarnih brendova, čime se izbjegavaju pogreške u planiranju. Aplikacija također nudi odlične mogućnosti, poput virtualne šetnje kroz novostvorenu prostoriju kako biste dobili bolji dojam kako postavljeni raspored izgleda ili dijeljenja stvorene prostorije putem društvenih mreža kako biste mogli komentirati dizajn sa svojim prijateljima.

Home Design 3D

Postoje tri verzije ove aplikacije - besplatna, klasična (6,99 dolara) i Gold Edition (9,99 dolara). Sve su verzije dostupne na Android telefonima. Home Design 3D popularna je jer svoj prostor možete isplanirati do najmanjih detalja, a sama je aplikacija pritom jednostavna za korištenje.

Rooms

Rooms omogućuje korisnicima da se poigraju virtualnim rasporedom u svojim prostorijama. Korisnici trebaju unijeti dimenzije prostora, a potom mogu isprobavati različite ideje okretanjem namještaja, mijenjanjem boja zidova i podova te veličine predmeta kako bi vidjeli izgledaju li dobro zajedno u sobi. Iako je ova aplikacija u startu besplatna za korisnike iOS sustava, ako žele sačuvati svoj dizajn prostorija korisnici moraju nadograditi verziju aplikacije po cijeni od 2,99 američkih dolara.

Izvor: Apartment Therapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. ožujak 2024 21:24